В студиото на Още от деня“ образователният министър Красимир Вълчев

...
В студиото на Още от деня“ образователният министър Красимир Вълчев
Коментари Харесай

Красимир Вълчев се обяви за по-строги санкции за родители с нередовни деца

В студиото на „ Още от деня “ просветителният министър Красимир Вълчев разяснява въвеждането на по-строги наказания за разпределяне на обществени помощи на родители, които не изпращат децата си на учебно заведение. Той обаче съобщи, че са нужни по-строги наказания и призна, че липсват задоволително принадлежности за насила. Вълчев разяснява и концепцията за наложителна матура по математика, като дефинира диалога по тематиката като доста значим, само че добави, че е рано за въвеждането ѝ.


Има проблем с безотговорните родители, които не обезпечават правото на образование на децата си, поради което се вкарват по-строги санкции, съобщи министърът на образованието. Ще бъдат наранени и други помощи като еднократната помощ за първокласник, да вземем за пример.
Красимир Вълчев, министър на образованието и науката: Необходими са ни по-големи наказания, само че е значимо да се каже, че не се стопира помощта за детето, а се пренасочва към учебното заведение.
Така ще се обезпечи, че паричната помощ ще отиде за образованието на детето, като с нея ще се закупуват просветителни произведения, облекла или обувки, разясни министърът. Затяга се и контролът над издаването на подправени медицински бележки, като към този момент има санкциониран за това доктор.
 На първо четене: Приеха по-строги наказания за отпущането на обществени помощи На първо четене: Приеха по-строги наказания за отпущането на обществени помощи
Депутатите стегнаха контрола при отпущането на обществени помощи. С 93 гласа "За " народните представители одобриха на първо четене два разновидността на попра...

Има голям брой сегрегирани учебни заведения с най-вече деца от ромски генезис, където проблематичните възпитаници са доста. В такива „ обособени квартали “ страната би трябвало да се намеси с работа на терен, като с това ще се заемат учители, обществени служащи, полиция, изясни министърът. Учителите ще бъдат в допълнение подготвени и в допълнение платени за това.
Красимир Вълчев, министър на образованието и науката: Липсват принадлежности за насила. Не можем да накараме родителите с доста начини да обезпечат обучение на децата си, което е тяхно обвързване.  Няма да се вкарва наложителна матура по математика, оповестиха от МОН Няма да се вкарва наложителна матура по математика, оповестиха от МОН
Няма да се вкарва наложителна матура по математика, заяви министърът на образованието Красимир Вълчев във връзка настояването на Асоциацията на индустриа...

Диагнозата за липса на фрагменти по математически и естествени науки е вярна, само че е прекомерно рано за въвеждането на наложителна матура по математика, каквато е концепцията на Асоциацията на индустриалния капитал в България. Идеята обаче си коства да се разиска, съобщи министър Вълчев.

Вече четвърта година се понижава броят на студентите по избрани специалности, като се усилва приемът в инженерно-техническите, аграрните, педагогическите и природо-математическите специалности, изясни Красимир Вълчев. Обмисля се въвеждането на трета стипендия, предопределена за най-големите отличници.

Има присъединяване на бизнеса в образованието, само че това би трябвало да се разшири, съобщи Даниел Вълчев. Строителните и техническите браншове работят добре, като оферират практики, вземат участие в настоятелства, като има и някои, които подаряват средства на висши учебни заведения, добави той.
 Васил Велев: Няма незает математик Васил Велев: Няма незает математик
Завършващите математика, информатика и природо-математически науки имат висока и добра реализация на пазара на труда. Така ръководителят на УС на Асо...
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР