В студиото на Още от деня гост беше социалният министър

...
В студиото на Още от деня гост беше социалният министър
Коментари Харесай

Бисер Петков: Не е била полагана необходимата грижа за близнаците от Пловдив

В студиото на " Още от деня " посетител беше общественият министър Бисер Петков. Сред коментираните проблеми беше и този за близнаците от Пловдив, които бяха изведени от вкъщи си в доста тежко здравословно положение и настанени за лекуване.

Не е полагана нужната грижа във връзка с децата. Неглижирана е грижата за тях. Версията, която полицията е открила, че те са засегнати от рухване на тежък гипсов детайл. Това е информацията все още, сподели министър Петков.
 От Закрила на детето не съумяха да се срещнат с майката на близнаците в Пловдив От Закрила на детето не съумяха да се срещнат с майката на близнаците в Пловдив
Двете близначета от Пловдив са заболели от детска церебрална парализа, заяви персоналният им доктор лекар Янко Трифонов. Той е открил начална фаза на забо...

По думите му законодателството е ориентирано към децата в риск. Трябва да бъде открито, че едно дете е в риск, с цел да бъдат подхванати дейности. Последните случаи с принуждение в центровете за настаняване от фамилен вид оставят чувството, че се върви след събитията. Но има доста деца, за които са подхванати редица ограничения за протекция. Те получават нужната протекция.

Това, което го има като желание в програмата на държавното управление е да се одобри Закон за детето и фамилията, който да разпише ограничения за закрилата на всички деца. Този законопроект се планува да бъде признат през идната година, сподели общественият министър.

Според него обществените чиновници финансово не са подтиквани задоволително. Предвидено е обаче нарастване на възнагражденията, само че през 2019 година От 1 февруари ще бъдат увеличени заплатите в Агенция " Социално подкрепяне ", в границите на бюджета на министерството за тази година, приблизително с 10%.

Регистрация на сезонни служащи за 2017 година са 3500 души. Това евентуално е малко, на фона на потребностите в туристическия отрасъл. Ситуацията на пазара на труда е доста динамична. Общото понижаване на популацията, трудовата миграция, отварят недостиг на работна ръка, който може да се окаже спънка пред растежа, разяснява още Бисер Петков.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР