В студиото на Нова телевизия съпредседателят на Демократична България Христо

...
В студиото на Нова телевизия съпредседателят на Демократична България Христо
Коментари Харесай

Депутат от ПП: Обсъждаме предизборна коалиция с ДБ, но с отделни листи

В студиото на Нова телевизия съпредседателят на " Демократична България " Христо Иванов предложи " последваща форма на здрав разсъдък ", изразяваща се в предизборна коалиция с " Продължаваме Промяната ". Народният представител от Политическа партия Росен Костурков разяснява новината в студиото на Нова нюз.

" Коалицията беше основана мъчно и през цялото време - относително нестабилна. Ние знаехме, че е нестабилна. Знаехме, че от четвъртия край има какво да чакаме и то се случи ", сподели Костурков. По думите му участниците в обединението в никакъв случай не са крили, че от началото на ръководството им е имало информационни проблеми сред тях.

Според депутата не всеки път това, че две партии се обединят преди изборите, значи, че и електоратът им ще се сплоти. " Има го този резултат, когато стане една по-голяма групировка, може би за това говореше и Христо Иванов, хора, които не гласоподават кардинално, биха дали своят вот за победител, тъй като той е явен ", изясни Росен Костурков. По думите му обаче има огромен риск при вероятно сливане и Политическа партия, и Демократична България да изгубят част от огромните периферии, които имат. Той благодари на Христо Иванов за " подадената ръка ", само че акцентира, че първо би трябвало да се види какво може да се завоюва и какво да се загуби. Депутатът изрази убеденост, че с " Демократична България " ще продължат да работят дружно.

" Може би има и някакъв промеждутъчен вид, това ще го обсъдим на нашите групови органи напълно скоро, за предизборна коалиция, само че не за общи листи. Може да не записваме коалиция, само че да подпишем съдружно съглашение ", посочи националният представител от Политическа партия. Според него по този начин би се засилил и мажоритарният избор.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР