В студиото на Денят започва с Георги Любенов Атанас Атанасов

...
В студиото на Денят започва с Георги Любенов Атанас Атанасов
Коментари Харесай

Ген. Атанасов: ДСБ има капацитет да управлява

В студиото на " Денят стартира с Георги Любенов " Атанас Атанасов беше безапелационен, че обединението " Демократична България ", част от която е ДСБ, ще се яви на последващи избори със самочувствието, че е готова и с упоритостта да наложи в идващия парламент промени. Според него на първо място " Демократична България " ще се бори за това Народното събрание да реализира своите пълномощия, да управлява изпълнителната власт и ръководството на парите.

Атанасов посочи, че настоящето държавно управление е делегитимирано и се пробва по всевъзможен метод да бави публичните процеси, назрели в страната, с вярата, че митингите ще стихнат. Единствената цел на ръководещите в този момент е да доживеят до изборите, с цел да могат те да ги провеждат и още веднъж да си обезпечат нечестна победа, счита демократът от ДСБ.

Атанасов обърна внимание на интернационалните аспекти на сегашната политическа обстановка у нас.

На първо място, по думите му, това е оценката на Държавния департамент на Съединени американски щати, в която се приказва за пандемична корупция в страната ни и некадърност на държавното управление да се оправи с нея. На второ място Атанасов напомни негативните оценките, които прозвучаха преди дни от трибуната на Европейския парламент. В този смисъл той сподели, че следва чуване в европарламента за България, само че с удивление означи, че ЕНП, чиито член е ГЕРБ, към момента мълчи.

Атанасов дефинира като най-важна оценка публикацията в сп. " Шпигел ", в която се цитират грами сред дипломатическите ведомства на България и Турция, по отношение на връщането от България по молба на Турция на гюленисти, преследвани след опита за прелом в прилежащата ни страна. Атанасов даде обещание, че ще изиска партията му да излезе с декларация по този случай и с искане за следствие на това, по думите му, закононарушение по силата на българското законодателство. " Поставянето в услуга на непозната страна е тежко закононарушение ", акцентира той.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР