В студиото на Денят започва“ комисар Бойко Рановски, началник на

...
В студиото на Денят започва“ комисар Бойко Рановски, началник на
Коментари Харесай

Комисар Рановски: Всеки с поведението си може да подобри черната статистика

В студиото на „ Денят стартира “ комисар Бойко Рановски, шеф на „ Пътна полиция “, прикани всички участници в придвижването да демонстрират приемливост и самообладание един към различен, с което случаите и потърпевшите на пътя ще намалеят. Днес за втора поредна година България взе участие в Европейския ден без жертви на пътя, като комисар Рановски изрази вяра, че и тази година в границите на самодейността няма да има нито една жертва на пътя, само че акцентира, че това би трябвало да е целогодишно, а не кампанийно изпитание. Комисар Райновски съобщи, че броят на откритите нарушавания на пътя се е качил съвсем двойно, като сега всяка седмица приблизително се откриват към 17 хиляди нарушавания на пътя.

Като най-хубава мярка за понижаване на превишаването на скоростта комисар Райновски дефинира въвеждането на система за премерване на междинната скорост, каквато има във Англия, която е на челно място по минимален брой починали на пътя в Европа, до момента в който България води е на последно. Той добави, че са водени диалози за въвеждането на сходна система по автомагистралите, само че това зависи от въвеждането на други системи като тази събиране на ТОЛ такси, както и от рехабилитацията на пътната мрежа.

Комисар Райновски прикани жителите да бъдат в течение с измененията в законодателството, с цел да не се изненадват, тъй като тези промени се вършат непрекъснато за да се понижат произшествията на пътя.
 Европейски ден без починали на пътя ще се организира в цяла Европа Европейски ден без починали на пътя ще се организира в цяла Европа
Мащабна профилирана акция провеждат от бранш „ Пътна полиция “ в Благоевград. Двойно повече екипи ще патрулират по автомагистрала „ Струма “, основен път...

Той акцентира, че на пътя всички участници в придвижването би трябвало да са деликатни и толерантни.
Комисар Райновски, шеф на „ Пътна полиция “: Най-големите произшествия с пешеходци стават в огромните градове. Водачите не дават преимущество на пешеходците, а те пресичат на нерегламентирани места. Стараем се да направляваме регионите на пешеходни пътеки и на образователни заведения, само че не може да има служител на реда на всяка пешеходна пътека.
Комисар Райновски уточни, че приблизително броят на арестуваните лица без удостоверение за ръководство на транспортно средство са сред 400 и 500 седмично, като от тях най-малко половината са неправоспособни, т.е. нямат издадено сходно удостоверение. Спрените от придвижване коли по отношение на това са към 7 000, уточни комисар Райновски.
Комисар Райновски, шеф на „ Пътна полиция “: След приключването на летния сезон, когато трафикът е натоварен, започваме подготовка за есенно-зимния, като обръщаме внимание на хората, че би трябвало да са подготвени за този сезон. По отношение на автомобила, би трябвало да бъдем по-отговорни и той да е квалифициран за придвижване при зимни условия. Водачите би трябвало да имат поради, че по пътя ще има изненади, и по тази причина да се кара със съобразена скорост.
Във връзка с Европейския ден без жертви на пътя Министерство на вътрешните работи разгласява брояч на произшествията на пътя за деня, който ще бъде обновен и на новинарския информативен уебсайт на Българска национална телевизия.
 "Брояч " на произшествията по пътищата у нас за деня (АКТУАЛИЗИРА СЕ)
Българската национална телевизия се причисли към акцията на Пътна полиция в България във връзка 21 септември - Европейския ден без жертви на пътя....
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР