В студиото на Денят започва“ икономистът от КНСБ Любослав Костов

...
В студиото на Денят започва“ икономистът от КНСБ Любослав Костов
Коментари Харесай

Икономист разкри истината за доходите у нас: Беднотията расте, 71% живеят под жизнения минимум…

В студиото на „ Денят стартира “ икономистът от КНСБ Любослав Костов разяснява изнесените неотдавна данни, че за естествен живот на човек от четиричленно домакинство са нужни 581,31 лева Той съобщи, че 71% от българите получават под виталния най-малко, в случай че се гледат действителните статистики.

Изследването за издръжката на живота е регулярно и е притеснително изменението по отношение на цените по отношение на главните хранителни артикули или харчовете за превоз, съобщи Любослав Костов от КНСБ. Нетното изражение на междинната работна заплата в страната е към 880 лева, добави той. За една година животът е поскъпнал сред 5 и 7%, а междинната работна заплата – с 12%.

Цените на стоките обаче са нарастнали повече и това ускорява неравноправие сред обособените обществени групи. “Според нашите проучвания 27% от работещите семействата получават приходи, по-ниски от линията на бедността, която сега е 314 лева, а останалите 45% получават приходи сред линията на бедността и минималната прехрана. Като ги съберем, 71% от популацията получава под виталния най-малко, за което ние сигнализираме всяко тримесечие”, уточни икономистът.


Той означи, че въпреки че има стопански напредък, болшинството от българите не могат да го усетят, тъй като икономическото неравноправие продължава да се усилва. “За едно четиричленно семейство в София са нужни малко над три хиляди лв.. В момента междинната заплата в София е към 1100 лева след данъците”, съобщи Костов. Той съобщи, че медианната работна заплата, която най-често се повтаря от един човек, „ най-масовата “, е с към 20% под междинната работна заплата.

Костов добави, че междинната работна заплата изкуствено се завишава от браншовете в огромните градове, където се получават доста високи работни заплати, като IT бранша.Малко са фамилиите, изключително в провинцията, които съумяват да доближат от нужния приход от 2325 лева, който съгласно КНСБ е необходим за издръжката на четири… 64% от всички депозити в банките са до 1000 лева и те понижават със 7%, съобщи Костов.

В същото време депозитите над 100 хиляди лв. нарастват, а 70% от българите нямат каквито и да е депозити в банки. Той добави, че трудът в България не се прави оценка от работодателите, защото на един направен лев, служащите получават към 25 стотинки, до момента в който в Западна Европа на едно направено евро, служащият получава към 50 евро цента.
loading... #SC_TBlock_381491 a { font-family: Roboto!important; }
Източник: 7dnisofia.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР