В студиото на 120 минути по БТВ Кирил Петков заяви,

...
В студиото на 120 минути по БТВ Кирил Петков заяви,
Коментари Харесай

Кирил Петков: В проектокабинета са нужни експерти с политическа ангажираност

В студиото на 120 минути по БТВ Кирил Петков съобщи, че без значение от ниските шансове за събиране на поддръжка за кабинет с мандата на “Продължаваме смяната ”, от партията му са длъжни да показват, че са подготвени да вършат всичко допустимо, което е по силите им. На въпрос на водещия, дали не се тормозят, че ще получат поддръжка от ГЕРБ и ще осъществят кабинет с парламентарно малцинство, Петков отговори, че към този момент имат опит в сходна настройка и сполучливо са прокарвали политики и тогава.

" Решихме, че без значение какъв е шансът този кабинет да мине или не, сме задължени да покажем, че във всяка обстановка вършим оптималното, което зависи от нас. Спираме да играем на доктрина на вероятностите. Дори това, че акад. Денков още в първия ден съумя да събере всички на масата, с изключение на „ Възраждане “, беше някакъв тип победа за всички в този парламент, тъй като може би такава среща е закъсняла с 60 дни ", съобщи той.

Разговорът продължи с въпрос за възможни имена в проектокабинета на акад. Денков, като безапелационен отговор бе даден само за водещата фигура в него. Въпреки това Петков изясни, че ще се търсят експертни лица, които имат и явен политически профил, с цел да е несъмнено, че не се работи подмолно презтях. Той даде за образец като такива специалисти някогашният министър на финансите Асен Василев и някогашният министър на електронното ръководство Божидар Божанов.

" В този миг единственото име, което е безусловно ясно, е акад. Денков. Това, което се опитахме да създадем като визия и политика, е да кажем: Трябва да намерим специалистите, които са най-хубави във всяка от тези области, само че в случай че може целта да са политически лица. "

„ Аз персонално не познавам по-добър финансист, който да има опит в ръководството на финансите на страната от Асен Василев. Ако ме питат би трябвало ли Асен да е министър на финансите, аз бих споделил: “100% да “, сподели още той.

„ Г-н Божанов е съвършен образец, аз персонално не познавам никой по-добър в електронното ръководство от него и по едно и също време с това е ясна политическа фигура на „ Демократична България “. Това за мен е съвършената композиция – политическа ангажираност, с цел да не можеш да кажеш: „ Аз съм специалист и заставам встрани “ или някакви политически сили да се крият зад теб “, прибавя Петков.

Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР