В студените есенни дни, когато организмът ни е лесно податлив

...
В студените есенни дни, когато организмът ни е лесно податлив
Коментари Харесай

Супер супички, с които да преборите настинката и грипа

В студените есенни дни, когато организмът ни е елементарно предразположен на настинки и хрема, супата е едно от вълшебните медикаменти в менюто ни. Ако подберете верните съставки, супата се трансформира в източник на витамини и минерали, с които да помогнем на тялото да се оправи със признаците на заболяването.
Ето три здравословни и вкусни хрумвания, които ще ви оказват помощ да се справите с хремата и настинката.

Пилешка чорба
Пилешката чорба е препоръчвана като лек за простудата в продължение на стотици години. Тя е извънредно богата на витамини, минерали и протеини, хранителни субстанции, от които тялото се нуждае в по-големи количества при простуда.
Лекарите поучават пилешката чорба да се и приема още при първите първи проблясъци на грип, изразяващи се с изнемощялост, отмалялост, температура, главоболие, кашлица.
Съчетаваща в себе си обилие от съставки, тази чорба оказва помощ да се възстановим по-бързо от неразположенията и даже да засилим имунитета си.

Лучена чорба
Лучената чорба е друга класическа рецепта, на която се приписват лечебни свойства. Лукът съдържа скъпи субстанции, които извеждат от тялото непотребния секрет и токсините.
Когато подготвят тази чорба, може да добавите и пикантен червен пипер. Консумирането на пикантни храни втечнява хремата и почиства синусите. А с изключение на за понижаване на хремата, капсаицинът може да помогне и за понижаване на кашлицата.

Зеленчукова чорба
Зеленчуковите супи носят витамини и минерали на организма. Те са по едно и също време засищащи, питателни и имуностимулиращи.
Ето рецепта за идейна витаминозна зеленчукова чорба: Необходими са морков, лук, чесън, магданоз, целина, домати, картофи, тиквички, зелен боб, чушки, грах, копър.
Първо задушавате в лой нарязаните лук, морков, чесън, магданоз и целина. После прибавяте настърганите домати, бульон и сол. Изчакайте да заври преди да прибавите нарязаните на кубчета картофи и тиквички, зеления боб, нарязаните чушки и граха.
Оставете супата да ври, до момента в който зеленчуците омекнат. А преди да сервирате прибавете ситно нарязания копър.
Когато човек е болен, постоянно няма вкус, само че е значимо да приема задоволително течности. Затова в тези моменти на здравословно неразположение, супите се оказват най-верния избор. С верните съставки те се трансформират в лековит балсам против хремата и настинките.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР