В структурата на УМБАЛ Пълмед“ – Пловдив вече работи Отделение

...
В структурата на УМБАЛ Пълмед“ – Пловдив вече работи Отделение
Коментари Харесай

Откриха Отделение по нуклеарна медицина в УМБАЛ „Пълмед“

В структурата на УМБАЛ „ Пълмед “ – Пловдив към този момент работи Отделение по ядрена медицина, разполагащо с високотехнологично съоръжение от последно потомство, оповестиха от лечебното заведение. Отделението се обитава на етаж 1 на новоизградената постройка „ Е “ на медицинския комплекс и предлага необятни благоприятни условия за диагностика и следене на онкологичните болести. Изследванията се правят посредством ПЕТ скенер, модел ПET/КT Biograph™ mCT, на Siemens Healthineers.

Нуклеарната медицина като компетентност и в частност ПET скенерът са значима и неизменима част от стадирането, диагностиката и следенето на онкологичните болести, разяснява доктор Кристиян Деневски, шеф на отделението.

Той прецизира, че хибридните апарати, какъвто е и ПET/КT, разрешават да се изобрази освен размера и формата на тумора и метастазите му, а и тяхната метаболитна интензивност. Това е доста значим прогностичен белег за резултата от лекуването и тези му качества го вършат неизменима част от комплексния логаритъм за следене и лекуване на онкологични болести, акцентира още той.

При проучванията посредством ПET/КT се получава неповторима информация, която постоянно не може да бъде получена благодарение на други образни способи, с цел да помогне за диагностицирането на доста типове рак, сърдечни, стомашно-чревни, ревматологични, неврологични и други болести. Тъй като процедурите на ядрената медицина са в положение да дефинират високия метаболизъм на раковите кафези, те могат да открият заболяването в най-ранните й стадии.

С присъединението на ПЕТ/КТ към софтуерния инструментариум за битка с рака на „ Пълмед “ се основават условия пациентите да се лекуват по допустимо най-ефективния и актуален проект.
Източник: zdrave.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР