В стремежа си да привлекат повече гласове много партии заложиха

...
В стремежа си да привлекат повече гласове много партии заложиха
Коментари Харесай

Йотова: Новият ЕП трябва да работи за хората, не за брюкселската администрация

В устрема си да привлекат повече гласове доста партии заложиха на езика на омразата. Той надви над подправените вести в акцията за европейските избори. Европейските жители гласоподаваха за тези, които им дадоха вяра, и срещу тези, които ги караха да ненавиждат. Това съобщи вицепрезидентът Илияна Йотова на интернационална конференция в София, отдадена на дезинформацията и подправените вести в подтекста на европейските избори.

По думите на вицепрезидента рекордно високата изборна интензивност е посочила, че европейските жители не са безразлични към политиките в Европа. Илияна Йотова уточни, че две трети от новите евродепутати са от проевропейски партии, евроскептиците не съумяха да надделеят.

„ Европейските жители заложиха на европейските решения на националните проблеми. Трябва да се изработят политики в интерес на жителите, а не на брюкселската администрация “, означи вицепрезидентът. „ Най-важното следва – тези, които завоюваха, би трябвало да разчетат вярно посланията на европейските жители, които желаят сигурност и заслужен метод на живот “, посочи Илияна Йотова.

Вицепрезидентът съобщи, че резултатите от евроизборите са нарушили превъзходството на двете огромни фракции в Европейския парламент – дясноцентристи и социалдемократи, и при тази обстановка разпределението на постовете няма да се взема решение единствено от тях. Според Илияна Йотова обичайните леви и десни партии са изгубили доверието на своите последователи, защото липсва ясно разграничаване сред техните послания. „ Автентичните партии би трябвало да си създадат съществени заключения “, съобщи вицепрезидентът.

По думите на Илияна Йотова дебатите за постовете в Европа би трябвало да се водят пред очите на европейската общност, а не в заключените зали при изключени мобилни телефони. Вицепрезидентът уточни, че Европейската комисия не би трябвало да бъде политизирана, каквато е сега. Вицепрезидентът изрази мнение, че процедурата с така наречен общ претендент за неин ръководител явно не работи.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР