В стремежа си да подобрим здравословното си състояние често приемаме

...
В стремежа си да подобрим здравословното си състояние често приемаме
Коментари Харесай

Никога не приемайте тези 2 витамина заедно

В устрема си да подобрим здравословното си положение постоянно одобряваме хранителни добавки и витамини, без авансово да се консултираме с доктор. Но това може съществено да навреди на здравето ни.

Приемането на някои известни добавки дружно с витамин В12 може освен да попречи на лекуването, само че и да докара до изострен недостиг на този витамин.

Д-р Крис Ейри отбелязва, че някои проучвания демонстрират, че приемането на добавки за повишение на имунитета, по-специално витамин С, дружно с витамин В12, може да аргументи проблеми.

Този витамин играе значима роля в производството на червени кръвни кафези и вярното действие на нашата нервна система. Дефицитът му може да докара до утежняване на положението на нервната система и да повлияе на функционалността на алените кръвни кафези.

Смята се, че приемът на витамин С разгражда витамин В12, като по този метод понижава усвояването му.

Как да разберем дали имаме недостиг на витамин В12?

Дефицитът на витамин В12 може да аргументи необятен набор от признаци.

Най-често те се показват в рани в устата и понижена продуктивност, бледожълт загар на кожата и меланхолия.

Д-р Ейри поучава всеки, който приема добавки с витамин В12 и витамин С, да ги пие с период от два часа сред двата препарата. По този метод запасите от витамин В12 ще се усилят и ще се понижат признаците на неговия недостиг.

Единствено кръвен тест може да дефинира съществуването на дефицит на този витамин.

Важно: Статията е с осведомителен темперамент и предоставената в нея информация не може да замести консултацията с доктор, да се употребява за слагането на диагноза и назначението на лекуване! При съществуването на проблем се консултирайте със експерт.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР