В Страсбург утре гласуват ключов доклад за БудапещаЕвродепутатът Ангел Джамбазки:

...
В Страсбург утре гласуват ключов доклад за БудапещаЕвродепутатът Ангел Джамбазки:
Коментари Харесай

Атаката срещу Орбан провокирана от Сорос

В Страсбург на следващия ден гласоподават основен отчет за Будапеща


Евродепутатът Ангел Джамбазки: Процедурата е неприемлива


Битката против унгарския министър председател Виктор Орбан е поведена от Джордж Сорос и демократичното крило в Екологичен потенциал. Това съобщи пред “Труд ” евродепутатът Ангел Джамбазки (ЕКР/ВМРО) в границите на пленарната сесия в Страсбург.
 Част от организациите (свързани със Сорос), които са помогнали за съставянето на отчета против Унгария, направен от зелената холандска депутатка Юдит Саргентини. Част от организациите (свързани със Сорос), които са помогнали за съставянето на отчета против Унгария, направен от зелената холандска депутатка Юдит Саргентини.
На нея през днешния ден бе разискван основен отчет, който приканва Съвета да признае, че Унгария нарушава полезностите на Европейски Съюз. Текстът ще бъде гласуван от евродепутатите на следващия ден и в случай че бъде утвърден (необходими са две трети от гласовете), може да бъде задействан член 7, параграф 1 от Договора за Европейски Съюз, който планува анулация на правото на глас на страна членка в Съвета. Влизане в действие на сходна мярка ще бъде невиждано в историята на Европейски Съюз.

“Процедурата против Унгария е безусловно неприемлива и неприемлива и опит за заплашване на всички останали страни ”, сподели Джамбазки, съгласно който Сорос манипулира Европейски Съюз. Той добави, че ЕНП ще замрази участието на партията на Орбан “Фидес ”, а неговата група на Консерваторите и реформистите ще му подаде ръка.

“Унгарският отчет ” подлага на критика така наречен закон “Стоп Сорос ”, който бе признат от Народното събрание в Будапеща през юни и планува затвор за помагачите на незаконни имигранти.

“Не споделям позиции на сътрудници, които приказват за “дикатор ” и “авторитарен режим ” във връзка с Виктор Орбан ”, означи на собствен ред пред “Труд ” Андрей Новаков (ЕНП/ГЕРБ). Темата разяснява и Илхан Кючюк (АЛДЕ/ДПС), съгласно който най-реалистичният вид е започването на договаряния, в които ще бъде обвързано отпущането на финансови средства от Европейски Съюз с избрани позиции на Орбан.

Самият Виктор Орбан съобщи пред евродепутатите през днешния ден в Страсбург, че “знае, че отчетът ще бъде утвърден и Унгария ще бъде наказана ”. Той акцентира, че в текста, зад който стоят сили, подкрепящи миграцията, има 36 съществени в действителност грешки, поради което са готови 108 страници уточнения, изпратени до всички евродепутати.

Европейска комисия споделя опасенията в отчета и не би се поколебала да предприеме спомагателни ограничения при положение на потребност, акцентира през вчерашния ден зам.-шефът на Европейска комисия Франс Тимерманс.

Ципрас с остри рецензии към неолиберализма


Европейски Съюз не дава либерален отговор на актуалните провокации, счита гръцкият министър председател

Предупреди за опасност от ксенофобия и национализъм

 Алексис Ципрас приказва през днешния ден пред евродепутатите в Страсбург. Алексис Ципрас приказва през днешния ден пред евродепутатите в Страсбург.
В тирада пред евродепутатите в Страсбург през днешния ден гръцкият министър председател Алексис Ципрас прикани прогресивните и проевропейски партии да обединят сили против “крайния неолиберализъм ”, оповестиха осведомителните организации.

В изявлението си на пленарната сесия на Европарламента левият министър председател разгласи, че “неуспехът на неолибералното ръководство на рецесията ” е довел до усилване на шовинизма и крайнодесния популизъм в Европа, както и до “фискален фетишизъм ”.

“Отровата на омразата и ксенофобията още веднъж са тук, 70 години след нещастието на фашизма ”, сподели Ципрас. И акцентира, че ксенофобията стартира да господства в консервативния политически набор.

Гръцкият водач акцентира още, че “неуспехът на Европейски Съюз да даде демократични и ефикасни отговори на модерните провокации окончателно ще докара до успех на шовинизма и ще възпламени националистическото съревнование ”.

Речта бе приветствана от множеството евродепутати, само че консерватори и либерали в Екологичен потенциал припомниха на Ципрас за скорошното официално излизане на Гърция от икономическата рецесия и продължаващите опасности за страната.

Удар от съдружник


Курц поддържа ограничения против Будапеща

 Себастиан Курц Себастиан Курц
Австрийските консерватори в Европарламента ще гласоподават на следващия ден в поддръжка на отчета, съгласно който Унгария нарушава полезностите на Европейски Съюз, съобщи австрийският канцлер Себастиан Курц, представен от Ройтерс.

Решението му е извънредно поради тесните връзки, които поддържа с унгарския министър председател Виктор Орбан. И Народната партия на Курц, и “Фидес ” на Орбан са в едно политическо семейство – Европейската национална партия, а Австрия е и ротационен ръководител на Европейски Съюз до края на годината.

Според канцлера освен Унгария, само че и други източноевропейски страни – Полша, Румъния, Словакия, би трябвало да бъдат “проверени ” за съблюдаване на полезностите на общността.

В същото време австрийският вицеканцлер и съдружен сътрудник на Курц – Хайнц-Кристиан Щрахе, прикани Орбан към основаване на общ блок в Европарламента. “С наслаждение поканвам унгарския министър председател Виктор Орбан и партията му “Фидес ” отсега нататък да работим дружно в обща група в Европейски Съюз ”, написа Щрахе във фейсбук.

За момента крайнодясната Партия на свободата на Щрахе е в групата “Европа на нациите и свободите ” в Екологичен потенциал и не е ясно, дали двамата ще обединят сили преди евроизборите през май 2019 година

Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР