В Страсбург приключи гласуването на Урсула фон дер Лайен за

...
В Страсбург приключи гласуването на Урсула фон дер Лайен за
Коментари Харесай

Урсула фон дер Лайен е новият председател на ЕК

В Страсбург завърши гласуването на Урсула фон дер Лайен за ръководител на Европейската комисия. В няколкочасов многолюден спор през днешния ден германката показа своята визия за бъдещото на Европейския съюз. В нейна поддръжка са дали своят вот 383 евродепутати. С това тя става първата жена ръководител на Европейска комисия.

 © БГНЕС
Емоционална тирада на Урсула фон дер Лайен в Европейския парламент в Страсбург. Екологична чиста Европа, минимална европейска работна заплата, равни права на дамите и мъжете, одобрение на Истанбулската спогодба от целия Европейски Съюз, нова политика за миграцията, съблюдаване на правилата на правовата страна. Това са единствено част от акцентите в бъдещите проекти на Фон дер Лайен.
Урсула фон дер Лайен - претендент за ръководител на ЕВропейската комисия: Трябва намерено да приказваме за насилието. Една от всеки пет дами е била жертва на принуждение в Европейски Съюз. Европейският съюз би трябвало да одобри Истанбулската спогодба.
Европейската национална партия разгласи безапелационна си поддръжката си за фон дер Лайен. Някои евродепутати въпреки всичко са скептични.
Радан Кънев - евродепутат от Демократична България/ЕНП: Това, което не съм уверен, само че за мен е определящо е, че макар тази мощна федерална визия за Европейски Съюз на Урсула фон дер Лайен, нямаме изясненост какви ограничения, какви политики в правосъдната сфера тя ще приложи.
Според Андрей Ковачев депутатите от ГЕРБ поддържат Фон дер Лайен, като се изключи позицията ѝ за Истанбулската спогодба.
Андрей Ковачев, ГЕРБ/ЕНП: Много ясно би трябвало да се каже, че каква е позицията на ръководителя на Европейска комисия е значимо, само че тази тематика не зависи от Европейска комисия.
Групата на социалистите и демократите е разграничена. Италианците и испанците ще поддържат германката, само че германците - не. Иво Христов също е срещу избирането ѝ.
Иво Хрисов - евродепутат от БСП/Социалисти и демократи: Като българи ние знаем какъв брой костват политически планове преди гласоподаване, тъй че аз не виждам съображение да бъде подкрепена.
Либералите евентуално ще поддържат Фон дер Лайен. С избрани условия.
Илхан Кючюк - евродепутат от ДПС/Обнови Европа: Вече не е настоящо да се приказва за скорости, а за двойни стандарти - това се видя и при пакета подвижност и при храните и бялата техника. Това е отношение и моят въпрос е какво има намерение да направи по този проблем.
Разделена е и групата на консерваторите и реформистите. Поляците от " Право и правдивост " поддържат германката, а останалите - не.
Ангел Джамбазки, евродепутат от ВМРО/Европейски консерватори и реформисти: Има опция да получи към 30 гласа от нашата група, които може да са решаващи за избирането ѝ.
Зелените и крайнолевите също са срещу. Крайнодесните също, само че самата Фон дер Лайен разгласи, че не желае тяхната поддръжка. А на Найдъл Фараж от партията Брекзит сподели, че от такива като него Европейски Съюз може и да се откаже.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР