В страните, където коронавирусът наруши ежедневието на хората, използването на

...
В страните, където коронавирусът наруши ежедневието на хората, използването на
Коментари Харесай

Facebook удвои капацитета на сървърите на WhatsApp

В страните, където коронавирусът наруши всекидневието на хората, потреблението на цифрови телефони скочи до небесата.

Тази вест идва непосредствено от Марк Закърбърг, който при разясняването на това по какъв начин реагира Фейсбук на COVID-19 съобщи, че гласовите позвънявания през WhatsApp и Messenger в Италия и други страни, съществено наранени от ковид, са се нараснали повече от два пъти над естествените равнища.

Смята се, че в този момент хората разчитат на виртуалната връзка и социализация повече, защото са сложени под карантина или практикуват обществено разграничаване по домовете си.

Това обаче усили доста количеството на данни, преминаващи през сървърите на Фейсбук.

От Фейсбук са реагирали, като са подсилили своята инфраструктура и потенциала на своите сървъри, отбелязвайки, че към този момент са удвоили потенциала на сървърите на WhatsApp.

Закърбърг съобщи, че Фейсбук би трябвало да продължи да възнамерява и да построява инфраструктурата си за още по-голям напън, ако коронавирусът се популяризира още повече по света в страни, чиито поданици разчитат на WhatsApp, Фейсбук и Instagram като съществени средства на връзка.

Закърбърг обърна по-специално внимание на размера на диалозите през WhatsApp в Италия, където страната е под обсада за попречване на по-нататъшното разпространяване на ковид.

Той изясни, че " нормално скокът " при диалозите се регистрира в новогодишната нощ, осведоми Mashable.

Това основава ново предизвикателство за чиновниците на Фейсбук, чиято работа е да поддържат инфраструктурата. Препоръчителната политика за работа от у дома на Фейсбук влиза в действие от през днешния ден.

Закърбърг обаче разгласи, че измежду чиновниците, които ще останат в офисите, са и тези, поддържащи сървърите и сигурността. Той ги оприличи на хората на тези на първа линия при рецесия./profit.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР