В страната се проведоха над 100 демонстрации в различни градове,

...
В страната се проведоха над 100 демонстрации в различни градове,
Коментари Харесай

Германците излязоха на великденски марш за мир в Украйна и спиране на оръжейните доставки

В страната се организираха над 100 демонстрации в разнообразни градове, осведоми немската телевизия.

По данни на Мрежата за съдействие за мир акции е имало в към 70 града, измежду които столицата Берлин, Бон, Бремен, Хановер, Лайпциг, Мюнхен и Щутгарт, пък предадоха ДПА и Българска телеграфна агенция.

Демонстрантите настояха за преустановяване на износа на немско оръжие за Украйна, както и за отвод от оповестеното превъоръжаване на Бундесвера - немските въоръжени сили.

По оценки на уредниците, които в следобедните часове към момента не разполагаха с дефинитивни данни за цялата страна, в Берлин са се събрали към 2000 индивида, в Хановер - почти 1200, а в Бремен, Мюнхен, Кьолн, Майнц и Лайпциг - по няколкостотин. Германската полиция заяви за 1500 стачкуващи в столицата.

В апела за Великденския марш в района Рейн/Рур се показва, че немското държавно управление и Европейският съюз би трябвало да положат съществени старания за " мирни договаряния без предварителни условия ".

" Не " на доставката на танкове и други тежки оръжия, които могат да ескалират и удължат войната, написа още в текста.

В апела от Бон се споделя: " Въпреки че Украйна да има право да се пази, повече и по-тежки оръжия не са решение, а подхранват тази война. "

На знамената и плакатите в Берлин се виждаха надписи като " Мир, отопление, самун, вместо оръжия, война и гибел " и " НАТО е агресор - мир с Русия ".

По данни на Мрежата за съдействие за мир в цялата страна от четвъртък до понеделник са били планувани повече от 120 акции.

Скрийншот: YouTube

В Хановер към великденския марш се причислиха 1100 души.

" Ние доставяме бойни бомбардировачи, военни кораби, може би, даже бойци, и ще се окажем на прага на трета международна война, която ще се води с нуклеарно оръжие. Тази серпантина на ескалацията би трябвало неотложно да бъде прекъсната ", съобщи пред протестиращите теологът Марго Кесман, цитират я NDR и " Известия ".

Около 60 души стачкуваха в Бюргерпарка, близо до боен цех в Унтерлюс.

В края на март Ройтерс заяви, че немското държавно управление възнамерява да усили помощта за Киев до 12 милиарда евро за военни цели.

 
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР