В страната ни има ръст от над 3 644 000

...
В страната ни има ръст от над 3 644 000
Коментари Харесай

В страната ни има ръст от над 3 644 000 чужди туристи

В страната ни има растеж от над 3 644 000 непознати туристи, съгласно данните на Българския статистически институт. Това сподели през днешния ден пред публицисти в Бургас министърът на туризма Николина Ангелкова. Повод да изнесе данните е изявление на някогашния заместник-министър на туризма Бранимир Ботев, че ръководството на Ангелкова дава туризма у нас на мутрите.


Ангелкова сподели, че през последните години е направено и е реализирано извънредно доста в бранша туризъм, а всички тези дейности и нападки няма да доведат до нищо позитивно като имидж на България като туристическа дестинация.

Разбирам, че някои хора търсят медийни изяви, само че не считам, че това е методът, изключително от човек, който е работил за българския туризъм, добави Ангелкова. Първоначално тя сметнала изявлението на Бранимир Ботев като смешка.

Ако има данни за каквото и да е, следва виновните институции да бъдат сигнализирани. Оттам нататък всички останало уронва престижа ми и този на институциите и по тази причина завеждам каузи, сподели Ангелкова.

Относно разногласието за шума сред вицепремиера Валери Симеонов и водачът на " Атака " Волен Сидеров, Ангелкова сподели, че всяко едно нещо такова е притеснително.

Аз няма какво да разясня, това са диалози и изказвания сред тях. Но всяка една такава информация, въобще всичко което се случва в разгара на летния сезон по този мотив, малко или доста оказва своето въздействие, уточни Ангелкова.

На журналистически въпрос по какъв начин ще разяснява думите на Волен Сидеров, че заведенията се ревизират изборно, Ангелкова сподели, че в случай че това е по този начин, е много притеснително.

Министърът на туризма осведоми, че все още всички плажове на територията на страната ни са тествани. Повечето от тях са проверявани по два или три пъти. Имало е случай на плаж, на който са били осъществени 10 инспекции за сезон. Проверяваме и по сигнали, добави Ангелкова.

По думите ѝ тези дни се очаквали данните за туристическия поток за месец юли. Очакванията на министерството на туризма е растежът да се резервира като предходната година, което ще покаже, че България е устойчива дестинация на фона на дъждовното време и Световното състезание по футбол, което също е оказало своето въздействие във връзка с евентуалните летовници в нашата страна.

Смятам, че имаме нужда от позитивна реклама за това какво предлагаме като туристически артикул, акцентира Ангелкова.

Днес тя бе в морския град, където взе участие в кръгла маса за разискване на плана за 12 винено-кулинарни дестинации. С представители на локалната власт и туристическия и аграрни бранш в района бяха дискутирани дестинациите " Добруджа и Северно Черноморие " и " Южно Черноморие ".

Кръглата маса е част от самодейността за основаване и одобряване на дестинациите, по която взаимно работят Министерството на туризма и Министерството на земеделието, храните и горите.

В полемиката в Бургас участваха също кметът Димитър Николов и изпълнителният шеф на Изпълнителната организация по лозата и виното Красимир Коев.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР