„В страната ни има евросекптицизъм, защото се говори за милиони

...
„В страната ни има евросекптицизъм, защото се говори за милиони
Коментари Харесай

Проф. Мариела Модева: Заявка ни със Визия за Европа е да върнем човека в центъра на политиките

„ В страната ни има евросекптицизъм, тъй като се приказва за милиони за инфраструктура, само че ние извадихме хората от центъра на политиките и ги оставихме последни. Нашата поръчка със Визия за Европа е да върнем индивида в центъра на политиките и да работим за една по-социална и солидарна Европа ". Това съобщи в ефира в ефира на БСТВ претендентът за евродепутат от листата на Българска социалистическа партия за България проф. Мариела Модела. По думите й освен в България, само че и в други страни членки на Европейски Съюз хората излязоха на улиците. „ Те демонстрираха, че моделът по който действа Европа не усъвършенства техния живот макар големите средства които се отпускат. Огромна неверна е да се изоставя човешкия капитал ", безапелационна бе тя.
Проф. Мариела Модева акцентира, че Брюксел не е надалеч от нас и е значимо гласът на всеки един жител да бъде чут.Според нея Европа следи и знае какво става в България и в случай че ние сме по-смели и пазиме българските национални ползи това ще бъде позитивно и ще се усети от българските жители. „ Не съм задоволена от това, което съставлява България в Европейски Съюз сега като престиж, тежест на мнението и репутацията. Трябва да има обществена ангажираност и да се носи отговорност ", съобщи претендентът за евродепутат.
Професор Модева акцентира, че не е обикновено 12 години след приемането ни в Европейски Съюз страната ни да бъде представяна като най-бедната, най-корумпираната, най-нещастната страна, където има проблем със свободата на словото. Тя добави,, че с Румъния сме влезнали дружно в Европейски Съюз само че тя ни изпреварва по развойна активност, просвета, дигатализация, нововъведения, обучение - 40% от българските деца са функционално необразовани. „ Това биха били и моите цели. На европейско равнище може да се въздейства върху тези сфери посредством законодателната активност на Екологичен потенциал, посредством бюджетните му функционалности по линия на европейските стратегии ", съобщи тя и разясни, че точно по този начин успеваемостта би могла да се усили в пъти и всички изхарчени пари да ефикасни. По думите й ние усвояваме европейски средства, само че оценката на въздействието върху метода на живот в България, стандартът му и това българите да се усещат равни на останалите европейски жители не е обнадеждаваща по данни на Европейска комисия. Тя акцентира, че за 2014 -2020 имаме междинен коефициент на осъществяване 22%. „ Не единствено Европа, само че и България е на разнообразни скорости - един е методът на живот в столицата и огромните градове, а различен е в дребните обитаеми места, планинските и пограничните региони ", сподели тя. Тя разяснява, че освен, че огромна част от българите напущат страната, само че и на тези, които остават да живеят тук, качеството на живот е надалеч от европейското. „ Трябва ни достъп до здравни грижи, децата ни да могат да учат в учебни заведения и детски градини, а не те да се закриват.
Проф. Модева изрази и безапелационното си противоречие с Истанбулката спогодба и акцентира, че откакто е била отхвърлена от Конституционния съд, всички български евродепутати би трябвало да гласоподават срещу нея.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР