В страната не е еднакво натоварването, това, което сравняваме е

...
В страната не е еднакво натоварването, това, което сравняваме е
Коментари Харесай

Доц. Кунчев: Вървим към плато, но може отново да затегнем мерките

В страната не е еднообразно натоварването, това, което съпоставяме е общата картина, в 2/3 от областите няма натоварване. Натискът е по-голям, само че опцията на системата да го поеме е още по-добра. Откази, за разлика от предходната година в лечебните заведения, няма. Това съобщи основният държавен контрольор доцент Ангел Кунчев на ексклузивен брифинг.

Това, което желая да кажа като аргументация за разхлабване на ограниченията – към милион, милион и половина души са имунни - 250 000 са преболедували, цифрата е по-голяма и евентуално са 500 хиляди, и 450 хиляди са имунизирани, като тяхната численост ще пораства с към 10 000 дневно.

Отваряме това, което не крие риск. Там, където хората могат да намерят отдушник от всички ограничения, които към този момент толкоз време търпят.

Затягане на ограниченията ще има тогава, когато заболяемостта стартира да пораства внезапно нагоре. Засега сме го предотвратили. Вървим към плато.

Хората, получили първа доза имат също към 60-65 % отбрана.

И трите гърмежа в старческите домове от предходната седмица бяха поради неимунизиран личен състав. Днес ще изпратя писмо на министъра. Продължаваме да твърдим, че имунизацията е доброволна, само че би трябвало да се употребяват всички канали да се убеди личния състав, който работи с възрастни хора, че би трябвало да се имунизират.
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР