В страната има несъответствие на брутния вътрешен продукт (БВП) по

...
В страната има несъответствие на брутния вътрешен продукт (БВП) по
Коментари Харесай

Петкратна е разликата в БВП на някои региони в страната

В страната има противоречие на брутния вътрешен артикул (БВП) по райони и разликата е до пет пъти .

Около това мнение се сплотиха вицепремиерът Томислав Дончев и кмета на Панагюрище Никола Белишки на конференция " Бизнесът и районите ".

Община Панагюрище е затвърдила партньорството си с бизнеса . Имаме няколко сполучливи плана под формата на публично-частно партньорство, сподели кметът Белишки.

За последните седем години по Оперативна програма " Околна среда " са построени пречиствателна станция, заменени над 33 км канализационна мрежа, 40 км тръбопровод . Общината възобновява и детските градини. Това дава едно устойчиво качество на живот, на образованието и успокоение за родителите, които остават в общината , по думите на Белишки .
 Кметът на Панагюрище привиква заседание, с цел да реши казуса в село Попинци
Кметът на Панагюрище привиква заседание, с цел да реши казуса в село Попинци

На събранието ще участват протестиращите и компанията вложител

Същевременно Белишки се похвали, че " колкото и нескромно да звучи, община Панагюрище е водеща в област Пазарджик ". Силно развити са минната промишленост, както и оптичната индустрия .

Общината най-вече разчита на лични доходи и спомагателните финансови принадлежности, като кандидатства по оперативни стратегии .

Сред проблемите Белишки изреди, че е мъчно да задържат младите фрагменти в района. Обезлюдяването не е подминало и техните места. Затова община Панагюрище насочва старания в образованието и изискванията за бизнес и конкурентоспособност .

Белишки подчертава, че общината е изпреварила Закона за дуалното образование с две години . " Ние започнахме работа взаимно с бизнеса. Хубавото е, че намерихме поддръжка и тя се ускорява ", сподели още градоначалникът. Панагюрище притегля младежи от Пловдив и Пазарджик - нещо, което е алогично на общата наклонност за пренасяне от дребния към огромния град, уточни градоначалникът.

Изграждане на съвременна спортна зала е измежду новите планове на общината. Предвижда се и изцяло реновиране на лечебните заведения в града. Това изравнява разликите с огромните градове и дава вяра, че районът може да бъде резистентен . Кметът обаче не съпоставя Панагюрище с близките градове, тъй като по думите му всяка община в строго характерна по повод релеф, територия и население .

" За всичко това би трябвало да се откри точната формула, с цел да се задоволят с лимитираните обществени запаси в оптималната степен желанията и потребностите ", добави Белишки.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР