В столицата заради силния вятър падна част от изолацията на

...
В столицата заради силния вятър падна част от изолацията на
Коментари Харесай

Силният вятър събори изолация на училище в София, паднали клони нанесоха щети на автомобили

В столицата поради мощния вятър падна част от изолацията на постройката на 45-то учебно заведение.

Общо над 130 сигнала, най-вече за повалени дървета и счупени клони в столицата, са получени в системата 112.

Най-много от сигналите са в регионите " Лозенец " и " Витоша ". Дърво е паднало до 193-та детска градина и е потрошило пет коли.



Изолацията на столичното 45-то главно учебно заведение, която падна тази нощ поради мощния вятър, е правена през 2012-та година, съобщи кмета на регион " Илинден " Иван Божилов.

" Срещу природата не можем да се борим. Страхотни пориви напразно е имало през нощта, в региона имаме паднали дървета, сега описваме сигнали. Създадена е организация за унищожаване на тези, които са върху пътната мрежа. Тук ще пристигна техника, с която да може да съберем падналите стиропор и отпадъци ", уточни Божилов.

Мястото ще се обезопаси, деца наколо няма да се позволяват. Ще бъде изработен и още веднъж ремонт. Все още не знае какъв брой средства ще са нужни. Това ще стане ясно откакто се опишат вредите.

Много от сигналите в столицата през днешния ден бяха за паднали дървета и клони. Дърво в столичната 193-та детска градина беше изкоренено и смаза пет коли на паркинг.

" Няма жертви тук сега, няма и скъсано електричество. Детската градина и учебното заведение си имат ток, в този момент ще работим до момента в който се възстановява ситуацията ", уточни Павлин Стефанов, " Аварийна помощ и предварителна защита " към Столична община.

До предиобед екипите на столичната пожарна и дирекция Аварийна помощ и предварителна защита на Столична община отработиха 69 сигнала за паднали клони, дървета, билбордове и ламарини. Всички екипи са на терен от нощес, когато стартира мощния вятър в столицата.

Към този час от системата 112 са постъпили над 130 сигнала - най-вече за паднали или наклонени дървета и счупени клони в разнообразни региони на София. Най-много са сигналите от регионите „ Витоша “, „ Лозенец “, „ Илинден “ и централна градска част.



По разпореждане на кмета Йорданка Фандъкова на терен са и екипите на всички сметопочистващи компании. 9 екипа на дирекция „ Зелена система “ на Столична община работят по сигналите за паднали клони и дървета в парковете, които досега са над 20.

Районите администрации също би трябвало да наблюдават обстановката на тяхна територия, приканват от Столична община.

По разпореждане на Столична дирекция на вътрешните работи е отцепено придвижването към хипермаркет ХИТ Младост заради накривен строителен кран наоколо. Движението се прави в двете посоки по бул. „ Ал. Малинов “.

Към момента градският превоз се движи на всички места по маршрутите си.

От Столична община припомнят на жителите да обезопасят от незакрепени предмети терасите или прозорците на жилищата си и да бъдат деликатни.

Изпълнителите да ревизират положението на строителните обекти, на оградите и строителните скелета и да подхващат дейности по обезопасяването им. Собствениците на търговски и рекламно-информационни детайли също да ревизират обектите си.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР