В столицата вече функционират десетки гробища за стари гуми. Това

...
В столицата вече функционират десетки гробища за стари гуми. Това
Коментари Харесай

Обособяват гробища за стари гуми в столицата

В столицата към този момент действат десетки гробища за остарели гуми. Това е превантивна мярка за попречване на замърсяването на въздуха в София, написа Столица.бг

Припомняме, че  наскоро Европейската комисия предизвести България, че ще предприеме правосъдни ограничения, в случай че качеството на въздуха продължи да е неприятно. В София за отопление главно се използватдърва, въглища, текстил, гуми, които са и най-големите замърсители на въздуха в столицата след превоза, осведоми Bulgaria ON AIR.

На процедура евтиното отопление е нездравословно. Поради тази причина, в районите „ Люлин “, „ Красна поляна “, „ Овча купел “,:Младост “ и „ Дружба “ по самодейност на общината са открити гробища за гуми. Така ще се попречва значително потреблението на ненужните автомобилни гуми за горене. От Столичния инспекторат настояват, че в пунктовете се събират към 9300 гуми годишно.

Идеята в действителност е добре, само че от организацията  “Airsofia ” напомнят, че невниманието може да докара до огромно злополучие. До момента са направени 33 акта на физически лица за горене на гуми, като 26 са в „ Красна поляна “.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР