В столицата на Мексико една от най-честите причини за излизането

...
В столицата на Мексико една от най-честите причини за излизането
Коментари Харесай

Човешка урина най-често поврежда ескалаторите в столицата на Мексико

В столицата на Мексико една от най-честите аргументи за излизането от строя на ескалаторите на метрото е урината на недобросъвестни жители, оповестява Фокс нюз, представен от Българска телеграфна агенция.

Според данни на общинските управляващи, корозията, провокирана от урината в механизмите на преносимите стълби, е една от петте водещи аргументи за повредата им. По думите на Фермин Рамирес, отговорник за поддръжката на инфраструктурата на метрото, колкото и да е необичайно, пасажерите, изкачващи се по ескалаторите, по някакъв метод съумяват да свършат дребната си потребност, до момента в който се придвижват по тях. Уринирането ставало по време отвън пиковите часове и в не доста натоварените метростанции.

"Когато отваряме оборудванията за поддръжка, в тях постоянно откриваме човешка урина ", разяснява Рамирес.

По-голямата част от ранените на метростанцията в Рим са съветски жители (видео)

Причината за сходен вандализъм се изяснява с обстоятелството, че относително дребен брой метростанции са оборудвани с безвъзмездни публични тоалетни. Няма и платени такива. Според данни на общината от съществуващите 467 ескалатора, всеки ден от строя излизат 22.

Общинската администрация планува подмяната на 55 уреди от този вид в околните две години. През столичното метро годишно минават 1,6 милиарда пасажери. То е осмо по величина в света и е едно от най-евтините. Ползвателите против билет от 25 цента могат еднократно да пътуват до която и да е дестинация по 226-километровата метромрежа.

Над 20 души пострадаха при случай с ескалатор на метростанция в Рим (видео)
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР