В столицата на Канада Торонто е бил регистриран първият предполагаем

...
В столицата на Канада Торонто е бил регистриран първият предполагаем
Коментари Харесай

Опасният коронавирус плъзна и в Канада

 В столицата на Канада Торонто е бил регистриран първият хипотетичен случай на новия ковид, заяви Франс прес.

Става дума за мъж на към 50 години, които е посетил китайския град Ухан, където през декември предходната година се появи новият вирус. Той е дошъл в Kанада на 22 януари и на идващия ден е бил признат в болница Сънибрук в Торонто. Пациентът е подложен под карантина, а в лаборатория в Уинипег са изпратени проби, които би трябвало да потвърдят дали става дума за китайския вирус.

Британското външно министерство поучава жителите на страната да не посещават китайската провинция Хубей. " Ако се намирате в този регион и можете да го напуснете, направете го ", поучават английските управляващи.

Междувременно от 27 януари Китай стопира всички групови туристически пътувания в страната и в чужбина. Решението е взето по отношение на епидемията от пневмония, предизвиквана от новия ковид, заяви Ройтерс, позовавяйки се на Централната китайска телевизия.

В известието на китайската Асоциация на туристическата промишленост се отбелязва, че пътуванията на туристически групи в страната са спрени още на 24 януари.

Към момента тридесет китайски предприятия създават общо 8 милиона медицински маски дневно, взимайки поради потребностите на популацията на фона на разпространението от новия ковид 2019-nCoV, пораждащ пневмония. Данните са на китайското министерството на индустрията и осведомителните технологии.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР