В столицата на Индонезия Джакарта има цял квартал на покрива

...
В столицата на Индонезия Джакарта има цял квартал на покрива
Коментари Харесай

Кварталът, който се развива на покрива на мол

В столицата на Индонезия Джакарта има цялостен квартал на покрива на огромен мол, написа английският вестник The Guardian, представен от БГНЕС.

Since Jakarta is the perhaps the biggest sinking city so far... Harbinger of rooftop earth? https://t.co/GSGjdypTgI
— David Hykes (@davidhykes) August 5, 2019
Жителите на 78 двуетажни къщи живеят на 10 етажа над равнището на улицата. За да излязат от квартала, който носи името " Космо парк ", хората слизат по специфични рампи с колите си. Улиците на квартала на покрива са чудесно асфалтирани, къщите имат градини, а по ръба на покрива е вдигната солидна, желязна ограда, с цел да не падне някой.
Кварталът в действителност съществува от години, само че фрагменти от дрон, оповестени в последно време, го направиха прочут по целия свят.
Хората, които живеят на покрива, с доста удовлетворени от изискванията. Къщите са чисти и съвременни, кварталът не е обиден от честите наводнения в Джакарта, няма доста звук и не е пренаселено.
Фазила Капаси, която се е заселила в " Космо парк " преди 6 години, споделя, че това е " оазис ". Синът ѝ хранел птиците, живеещи в дърво наоколо, а тя отглеждала патладжани, домати и лютиви чушки в дребната градинка на парцела ѝ.
" Има доста открити пространства и синът ми може умерено да кара колелото си. Кварталът е безвреден, среща се в самия център и дава отлично чувство ", споделя младата жена.
Според живеещите на покрива, къщите са доста по-удобни от жилищата в пренаселената столица и жителите на квартала имат повече контакти между тях, в сравнение с в жилищните блокове.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР