В столицата Киев и редица области на Украйна е обявена

...
В столицата Киев и редица области на Украйна е обявена
Коментари Харесай

В цяла Украйна е обявена въздушна тревога заради поредна руска терористична атака

В столицата Киев и редица области на Украйна е оповестена въздушна паника.
 

 
Няколко детонации раздрусаха украинската столица Киев рано тази заран, заяви кметът на града Виталий Кличко. " Ракета беше свалена край Киев. Противовъздушната защита работи ", написа Кличко в канала си в Телеграм.
 
От Киевската градска военна администрация описаха елементи за 15-та подред офанзива през май против украинската столица. " Терористите с всички сили се пробват да поразят основни цели и по едно и също време с това да изтощят ресурсите на нашата Противовъздушна отбрана. Освен това, с тези непрекъснати набези съперникът се стреми да държи в надълбоко психическо напрежение гражданското население ",, се споделя в известието, представено от УНИАН. 
 

 
Украинската Противовъздушна отбрана е прихванала и унищожила на 40 въздушни цели. Използвани са ирански дронове " Shahed ". Едновременно с тях от региона на Каспийско море съветски Ту-95МС са изстреляли крилати ракети Х1001/555.
 
" Не са позволени удари по Киев! Благодаря на противовъздушната защита за отличната работа ", съобщи началникът на Киевската военна администрация Сергей Попко. 
 
Работи Противовъздушна отбрана и в Лвовска област. В неделя Киев беше подложен на една от най-мащабните съветски офанзиви с дронове от началото на войната, като по изказвания на украинския президент Володимир Зеленски украинската защита е съумяла да я отблъсне съвсем напълно.
Източник: zonanews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР