В столичното училище Акад. Емилиян Станев започва Коледна работилница за

...
В столичното училище Акад. Емилиян Станев започва Коледна работилница за
Коментари Харесай

Коледна работилница за деца

В столичното учебно заведение „ Акад. Емилиян Станев " стартира Коледна работилница за деца.Тя е част от Националната акция „ Мисията е допустима " и е обвързвана с приобщаване към празника на деца, лишени от наставнически грижи, които сега живеят в центрове за настаняване от фамилен вид.

Гости на работилницата бяха голям брой политици и общественици, измежду които ръководителят на Народно събрание Цвета Караянчева и посланикът на Англия в България Ема Хопкинс.

Идеята на работилницата е да покажем, че в България разнообразни деца няма, съобщи зам.-министъра на труда и обществената политика Зорница Русинова.
Зорница Русинова, зам.-министър на труда и обществената политика: За нас е значимо те да получат поддръжката на родителите на децата, с които те вървят на учебно заведение, на съседите. Всички ние да ги научим, че можем да работим дружно с тях, а не да се сещаме за тях единствено по празниците.
Има 680 деца, които би трябвало да бъдат изведени от домовете за деца, лишени от родителска грижа, и това са последните стъпки на 10-годишната промяна на държавното управление, добави тя.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР