В Столичния общински съвет (СОС) започва разглеждането на внесеното от

...
В Столичния общински съвет (СОС) започва разглеждането на внесеното от
Коментари Харесай

СОС решава да има ли референдум за завода за горене на отпадъци

В Столичния общински съвет (СОС) стартира разглеждането на импортираното от 15 общински съветници искане за осъществяване на локален референдум за завода за изгаряне на боклуци в центъра на София. Заводът за изгаряне на боклуци би трябвало да бъде построен в географския център на София, регион Сердика, бул. „ История Славянобългарска ", на територията на Топлоелектрическа централа „ София ". Решението на Столичния общински съвет беше признато след много оспорвана полемика и при липса на политически консенсус. Това толкоз значимо стратегическо за София решение беше взето с едвам 36 гласа " за ", 16 " срещу " и 6 " въздържал се " от общо 58 дали своят вот общински
съветници, напомня Българска телеграфна агенция.

Проектът за създаване на цех за изгаряне на боклуци в центъра на София и поемането на общински дълг в размер на 67 млн. евро за построяването му, освен че не се приема еднопосочно от жителите на София, само че породи голям брой митинги и въпроси в разнообразни аспекти, в това число екологични и финансови. Именно заради тези аргументи 15 общински съветници от всички опозиционни политически групи в СОС внесоха искане за осъществяване на локален референдум по тематиката.

От през днешния ден отчетът с настояването за осъществяване на референдум за завода за изгаряне стартира да се гледа в непрекъснатите комисии на СОС.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР