В столичния квартал "Факултета" расте напрежението във връзка с поставянето

...
В столичния квартал "Факултета" расте напрежението във връзка с поставянето
Коментари Харесай

Жители на Факултета се стягат за протест


В столичния квартал "Факултета " пораства напрежението по отношение на слагането под непоколебим надзор на придвижването. Изпратени са спомагателни полицейски сили на място, които наблюдават развиването на обстановката. Очаква се през днешния ден да бъде проведен митинг.

Това стана ясно още към среднощ от думите на вътрешния министър Младен Маринов на брифинга в Министерски съвет, на който бяха оповестени новите ограничения, с които се стопира придвижването от и към София.

“Би трябвало тези жители да схванат, че като е въведена карантина, би трябвало да си останат на мястото,” изясни Маринов, който не знаеше още какво тъкмо е недоволството. “Такива групи, както знаете, нямат публични представители,” изясни той.

Двете столични махали "Факултета " и "Филиповци " бяха сложени под карантина със заповед на здравния министър Ананиев от 16 април, откакто бяха разпознати като огнища на болестта Covid-19. В двата квартала има 20 случая на ковид. Днес от Националния щаб оповестиха също по този начин, че 50% от бързите проби в ромските квартали в София са позитивни.
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР