В столичния квартал Факултета има напрежение, тъй като първите Ромски

...
В столичния квартал Факултета има напрежение, тъй като първите Ромски
Коментари Харесай

Ромите не искат новите си общежития във Факултета

В столичния квартал " Факултета " има напрежение, защото първите Ромски общежития от морски контейнери към този момент са подготвени и те въобще не се харесват на избраните да ги заемат, излиза наяве от репортаж на Нова телевизия.

В тях би трябвало да бъдат настанени жителите от по този начин наречените Виетнамски общежития. Хората обаче се бунтуват против това решение.

Обитателите на Виетнамските общежития живеят в мизерни условия, само че избират да останат там пред дом, изработен от резервоар. Причината – фамилиите им са многолюдни, а фургоните, съгласно тях, са тесни.

В кооперацията от контейнери е планувано да бъдат настанени общо 51 фамилии, тъй като 7-ми и 8-ми блок в общежитията би трябвало да бъдат съборени. От локалната администрация успокояват, че са се съобразили с всичко за бъдещето на хората.

Жилищата са двустайни, тристайни и четиристайни. Семействата ще бъдат настанявани съгласно броя на членовете. Някои са подготвени да се съпротивляват.

Жителите на „ Факултета ” пък не са подготвени да одобряват нови съседи. За да не се стигне до ескалация на напрежението, в квартала има засилено полицейско наличие.

Кооперацията от контейнери е съвсем подготвена. Вече във всички жилища има построено подово отопление. Има и електрическо и остават единствено довършителни работи.

За жителите ще остане да обзаведат новите си домове и да заплащат месечен наем сред 20 и 45 лв..
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР