В столичния кв. Факултета също е имало опити за всяване

...
В столичния кв. Факултета също е имало опити за всяване
Коментари Харесай

И в столичния кв. „Факултета” имало опити за всяване на паника сред родителите

В столичния кв. " Факултета " също е имало опити за всяване на суматоха още преди три седмици.

Хора без лица и имена, анонимници – жителите на „ Факултета не могат да опишат кои са хората или организациите, които ги принуждават да отидат в учебното заведение в квартала и да разпитват има ли заплаха да им вземат децата.

Слухът се носи от уста на уста, никой не знае от кое място е тръгнал и дали има даже малко истина в него. Но реализира задачата си – да дезинформира и да плаши.
ДАНС и прокуратурата са сезирани за всеобщата неуравновесеност в Сливен Част от децата, които през вчерашния ден бяха изведени от родителите си от учебно заведение, през днешния ден се върнаха в класните стаи
При първите сигнали, че нещо се случва обезпокоени родители търсят среща с шефа и класните ръководители на 75-о учебно заведение. Носят със себе си и декларация със чудноват генезис.

„ В тази декларация са изброени ред неща – да не бъдат снимани децата, надлежно децата да не бъдат извеждани. Ние в никакъв случай не извеждаме децата без да имаме единодушие от родителите. Институцията учебно заведение се допитва постоянно до родителите”, сподели Виолета Бимбова, и.д. шеф на 75-то ОУ.

Без да излиза наяве кой е раздал декларациите и каква е задачата им, страхът обгръща лавинообразно квартала. Така до през днешния ден десетки са хората, търсили отговори от учебните управляващи ще вземат ли децата им.

„ Има си органи, които да проверяват кой раздава тези заявления, хора от общността, те също бяха тук, спомагаха, приказваха с родители. Обезпокоени са хората, раздава им се нещо, те даже не са чели наличието на декларацията, изяснява им се – децата ще ви бъдат отнети. От кой – съдът има право да отнема”, сподели още шефът.
След слуховете за лишаване на деца: Родители от Сливен отново не ги пускат на учебно заведение Активен пропагандатор във „ Facebook ” е разпитан в полицията и изявленията от страницата му са свалени
Медиаторите в квартала отхвърлят да ни опишат, тъй като към този момент били застрашени в обществените мрежи.

Бившият началник на Агенцията за протекция на детето Надя Шабани напомни, че дете може да бъде изведено от фамилията единствено при потвърдено принуждение.

„ Това е следващата " стихия от нелепост ", само че този път може да прерасне в вихър, тъй като за мен са терористични дейности, в които ти манипулираш хората със ужас и страх”, съобщи Надя Шабани, някогашен ръководител на ДАЗД.

Преди няколко дни през квартала е минало шествие с плакати " Няма да отнемате децата ни ".

От Министерство на вътрешните работи на този стадий отхвърлят информация.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР