В столичния градски транспорт има китайски камери за наблюдение, като

...
В столичния градски транспорт има китайски камери за наблюдение, като
Коментари Харесай

Депутат: Валидаторите в метрото са руски, а камерите за наблюдение

В столичния градски превоз има китайски камери за наблюдаване , като определеният производител има история с уязвимости . В метрото пък са поставени валидатори, създадени в Русия .

Това предизвести някогашният министър на електронното ръководство и сегашен народен представител от Демократична България Божидар Божанов в " Туитър ".

" Питам дали са създали инспекции и рекомендации в столичния градски превоз и дали тези рекомендации са били отразени. Транспортът е част от стратегическите действия по Постановление 181 на Министерския съвет и ДАНС следва да имат настоящ взор върху него ", написа още Божанков.
 
В столичния градски превоз има китайски камери за наблюдаване, като определеният производител има история с уязвимости. В метрото пък са поставени валидатори, създадени в Русия.
— Bozhidar Bozhanov (@bozhobg)  
Темата с новото таксуване в столичния градски превоз е изключително настояща, откакто бе осветен нов проблем с електронната система за билетите в столичния градски превоз, заяви NOVA. По сигнал на пътуващите валидаторите източват суми от електронните портфейли (виртуални карти), конфигурирани в мобилните им устройства.

В същото време омбудсманът Диана Ковачева изпрати писмо до ръководителя на столичния общински съвет Георги Георгиев и столичния кмет Йорданка Фандъкова , в което сигнализира за огромен брой тъжби, свързани с променените условия за пътешестване в градския превоз, в действие от 1 януари т.г.

В сигналите си до националния публичен бранител столичани стачкуват и остро възразяват против измененията, които се отнасят до типа на транспортните документи, условието за тяхната наложителна валидация като изискване за постоянен превозен документ и оскъпяването на транспортната услуга посредством отпадане на някои стопански преференциални транспортни документи.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР