В Столичната община има готови предложения за продължаване на метрото

...
В Столичната община има готови предложения за продължаване на метрото
Коментари Харесай

Общината планира продължения на метрото и Симеоновския лифт, за да ги свърже

В Столичната община има подготвени оферти за продължение на метрото до разнообразни елементи на града, както и удължение до Симеоновския въжен превоз покрай Околовръстното шосе. Проектите са свързани, като от общината имат и вид за връзка сред метростанция и продължението на лифта.

Това сподели основният проектант на София Здравко Здравков пред публицисти през днешния ден. Продължения на метрото и нови станции може да има в регионите на " Студентски град ", през " Гео Милев " до " Слатина " и " Сименово " по Околовръстното шосе след регион " Младост ".

 Общината възнамерява продължения на метрото и Симеоновския въжен превоз, с цел да ги свърже
© Направление

Проектът за продължението е подготвен, качен е на уеб страницата на ръководеното от Здравков направление и ще премине публично разискване на 31 май от 18.30 часа на третия етаж в постройката на ул. " Сердика " 5. Здравков сподели, че се водят договаряния със притежателите на терените в подножието на планината Витоша след Околовръстното шосе, над които би прекосявало продължението на лифта.

Предвижда се в " Люлин " да бъде построен и нов буферен паркинг за 1000 автомобила, както и станция при бул. " Царица Йоанна ". Там е и една от зоните, които основният проектант беше предложил за подобаваща за строителство на небостъргачи. В по-далечна вероятност се обмисля продължаването на метрото до " Кремиковци ".
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР