В столичен хотел стартира форум Взаимодействие между публичната и частна

...
В столичен хотел стартира форум Взаимодействие между публичната и частна
Коментари Харесай

Борисов на форум за киберсигурност: Както мразим...

В столичен хотел започва конгрес „ Взаимодействие сред обществената и частна сигурност за противопоставяне на киберзаплахи. На него ИТ специалисти показаха методите, по които могат да ни хакнат профилите в обществените мрежи или банковите сметки.

" Поздравявам всички във връзка Деня на София и днешния огромен християнски празник ", съобщи първоначално министър председателят Бойко Борисов.

" Поздравявам и уредниците на форума. Както всичко в живота по-лесно се троши, в сравнение с построява. Поздравявам младежите, които са тръгнали в другата посока. Както ненавиждаме крадците и убийците, по този начин би трябвало да ненавиждаме и хакерите ", разкри министър-председателят.

" Има доста надарени младежи, които в случай че впрегнат напъните си в положителни каузи, ще изкарват повече пари. В ГДБОП заплатата е 1500 лева за ИТ експерти, а в частния бранш заплатата е 10 000 лева Само хората с огромна идея ще дойдат да работят за страната. Таванът на заплатите пречи да притеглим задоволително квалитетни хора ", добави Борисов.

" Трябва да има непоносимост към хакерската активност. Сега тръпна за суперкомпютъра, какво ще му се случи и какви пакости ще го застигнат. В момента му построяваме къщичката ", безапелационен бе министър председателят.

" Редно ли е вместо за заплати и пенсии, да даваме стотици милиони, с цел да се защитим от хакерите. Няма огромна организация, която да не е хакната - дали съветска или американска ", попита Борисов.

" Колегите от едно районно са ми разказвали по какъв актуален метод се крадат коли. Сядат на компютъра едни съвършено подготвени младежи, но другояче са хайдуци ", разкри Бойко Борисов.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР