В стаята, в която бях затворен сам в районното управление,

...
В стаята, в която бях затворен сам в районното управление,
Коментари Харесай

Задържаният в Скопие българин: Искаха да ме вкарат в затвора и да видят кой политик ще се обади -

В стаята, в която бях затворен самичък в районното ръководство, пристигнаха 25 цивилни души, които не ми се показаха, а започнаха с неповторим душевен тормоз. Те се интересуваха от всяко мое деяние безусловно в целия ми живот - цялостен разпит, който стартира в 13 часа и приключи преди среднощ.

Това съобщи пред Nova арестуваният през вчерашния ден от След 10-часов престой в полицейско районно в Скопие, Диковски е платил гаранцията от 1000 евро и е бил принуден да напусне страната до 3 часа.

" Никой не ми сподели, че съм разузнавач, само че ме питаха: " Кой те научи, кой те прати, за какво го правиш, ти ли ръководиш митингите? " Аз в никакъв случай не съм бил там, даже като фен. " Ти и други български организации сте в основата на митингите " - това ми споделяха ", съобщи през днешния ден той.

Николай Диковски е живял 4 години в Северна Македония, съветник е в областта на туризма на огромни компании. Той изясни, че от доста време е обвързван с Македония поради бизнеса си и свои близки там. В петък към 13 часа на вратата на Диковски се звъни и двама цивилни служители на реда му споделят, че просто вършат рутинна инспекция в квартала. Той им дава документите си за идентичност, след което му споделят, че би трябвало да бъде отведен непосредствено до полицейското ръководство. Там излиза наяве, че ще вършат информация на база на престоя му в Македония.

" Беше направена безусловно за минути, споделиха ми, че съм минал регламентираното време за престой от 90 дни. Аз знаех за това, само че имайки поради, че към този момент съм бил там 4 години, аз подадох документи за разкриване на компания. На база тази компания мога да систематизирам престоя си там " изясни Николай Диковски.

Той е на мнение, че македонските управляващи съзнателно са бавели регистрацията на компанията му под предлог, че е поради отпускарския сезон. След справката на документите на Диковски идват и миграционните служби, които бързо си потеглят от ръководството. След тръгването им затварят Диковски самичък в стая в районното ръководство и стартира самобитният разпит.

" След като ме освободиха вечерта в събота, в неработен ден, на мен незабавно ми беше планувано дело. Явявайки се бях наказан на парична санкция на база прекосяване на дните за престой, без да се загатва друго обвиняване. Условието беше санкцията да бъде платена в границите на два часа в неработен ден. Чудно е за какво делото ми беше в неработен ден и за какво срокът, в който трябваше да платя гаранцията, е извънредно къс. Може би те знаеха, че няма да се оправя, може би желаеха да ме вкарат в пандиза и да видят кой политик ще се обади ", съобщи Николай Диковски.

Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР