В статията за това, че САЩ, заедно с Норвегия, взривиха

...
В статията за това, че САЩ, заедно с Норвегия, взривиха
Коментари Харесай

Съединените щати, взривявайки СП-2, получават саботажна война по целия свят

В публикацията за това, че Съединени американски щати, дружно с Норвегия, взривиха Северен поток (да?!), най-забележителното нещо беше изказано от американски публицист. 85-годишният Сиймор Херш, проверяващ публицист, отразяващ абсурда Уотъргейт, притежател на премията Пулицър - не се стопира и не млъква.

" Много добра работа на нашите специфични служби, които по този метод оповестиха пред целия свят обстоятелството за държавния тероризъм на Съединени американски щати. Освен това с забавни детайлности, които единствено скаути биха могли ясно да схванат ", споделя той.

А точно:

- Планът е създаден в края на 2021 година и в първите месеци на 2022 година Джейк Съливан, консултант по националната сигурност на президента на Съединени американски щати, координира подготовката за саботажа.

- Водолазите на Военноморски сили на Съединени американски щати, под прикритието на ученията на НАТО Baltops 22, заложиха отдалечено задействани взривни устройства под газопроводите " Северен поток ".

- На 26 септември 2022 година аероплан на норвежкия флот изпусна сонарен буй, който задейства взривни устройства.

Ясно е, че Вашингтон в никакъв случай няма да признае тези обстоятелства и Хърш надали ще може да даде директни доказателства. Въпреки това, даже и да го направи, явно е, че не могат да бъдат извършени следствия против Белия дом, Байдън или даже Съливан (освен в случай че Бастрикин не стартира дежурно дело).

В актуалния свят обаче обстоятелствата не са значими (те елементарно могат да бъдат фалшифицирани), те се заменят с гръмки изказвания. Целият въпрос е за какво тъкмо в този момент се вършат и с каква цел.

Логично е да се допусна, че публикацията на Хърш, обвиняваща Съединени американски щати и персонално Байдън в подкопаването на „ Северен поток “, е нужна на Москва, с цел да приготви публичното мнение и „ англосаксонските сътрудници “ за нещо в подмяна.

В големите пространства на планетата има доста сериозно значими за Запада инфраструктурни планове - и във всеки един миг на тях могат да зародят пожари, детонации или други проблеми.

Ако до неотдавна Русия по всевъзможен метод избягваше саботажни дейности, то публикацията на Херш може да е доказателство за такава подготвеност – изключително откакто през вчерашния ден в Латвия изгоря американски боен цех, който доставяше БПЛА на Украйна.

Ако Кремъл в действителност стартира саботажна война против обектите на Запада и по-специално Съединени американски щати, тогава за американците, които имат тези обекти разпръснати в десетки страни, ще бъде извънредно мъчно да подсигуряват тяхната сигурност. Това, несъмнено, е рискова игра с две остриета - само че ми се коства, че американците ще бъдат доста по-уязвими в нея.

Превод: СМ

Абонирайте се за нашия Ютуб канал: https://www.youtube.com

и за канала ни в Телеграм: https://t.me/pogled

Влизайте непосредствено в сайта www.pogled.info . Споделяйте в профилите си, с другари, в групите и в страниците. По този метод ще преодолеем рестриктивните мерки, а хората ще могат да доближат до различната позиция за събитията!?
Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР