В статия в Сънди таймс британският премиер Борис Джонсън призовава

...
В статия в Сънди таймс британският премиер Борис Джонсън призовава
Коментари Харесай

Борис Джонсън: Подгответе се за дълга война в Украйна

В публикация в " Сънди таймс " английският министър председател Борис Джонсън приканва международните водачи да се приготвят за продължителна война в Украйна, тъй като в противоположен случай рискуват да станат очевидци на най-голямата победа на експанзията в Европа след Втората международна война, предава БНР.

В много по-различен звук от думите на френския президент Еманюел Макрон, който приказва за стопляне на връзките с " подпалвача на войни " Владимир Путин, Борис Джонсън предизвестява, че една съветска победа в Украйна ще бъде " пагубна " и приканва интернационалната общественост " да употребява своята мощност, с цел да прогони московската армия-нашественик ".

" Трябва да покажем ясно, че поддържаме украинците и техните упоритости да прогонят руснаците, армиите на Путин, от всички територии, които получиха след 24 февруари и да бъдем сигурни, че украинците няма да бъдат насърчавани да реализират неприятен за тях мир ", написа Борис Джонсън.

Премиерът добавя, че всичко ще зависи от това дали Киев ще усили способността си за отбрани земята си по-бързо от опцията на Русия да възобнови нападателния си потенциал.

Джонсън, който самичък изпитва проблеми в оправянето с инфлацията и растящите цени на горивата, споделя на съдружниците си, че икономическите паники не би трябвало да водят до прибързани решения при уреждането на спора в обхванатата от война Украйна.
Източник: inews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР