В Старозагорска област се въвежда вечерен час. Хората нямат право

...
В Старозагорска област се въвежда вечерен час. Хората нямат право
Коментари Харесай

Вечерен час от 21 до 5 часа в Старозагорска област

В Старозагорска област се вкарва вечерен час. Хората нямат право да излизат от 21 до 5 часа. Това заяви регионалният шеф Гергана Микова, която издава заповедта за вечерния час по рекомендация на Областния спешен щаб. Изключения ще се вършат единствено за тези, които отиват на работа, и за медицински потребности. 
До края на деня кметът на Стара Загора Живко Тодоров ще издаде заповед, с която ще се забрани събирането на двама възрастни на едно място, стана ясно от взаимна онлайн конференция на регионалния шеф, кмета на община Стара Загора, Общинския спешен щаб, проф. доктор Йовчо Йовчев, шеф на Университетска многопрофилна болница за интензивно лекуване " Проф. доктор Стоян Киркович " и доктор Станимир Станков, шеф на Регионалната здравна ревизия (РЗИ) в Стара Загора. 
От нея стана ясно още, че всяка етажна благосъстоятелност би трябвало да се грижи за поддържането на дезинфекцията на общите площи, в комерсиалната мрежа в Стара Загора има дезинфектанти, съобщи Тодоров. Кметът посочи, че общинската администрация и представителите на всички партии в общинския съвет приготвят пакет от стопански и обществени ограничения за подкрепяне на най-уязвимите групи,който ще бъде разгласен в петък, 2 април. 
Общината поема ангажимент за дезинфекцията на входа, в който живее 81-годишният старозагорец с позитивна проба за ковид . Мъжът е настанен в университетската болница в тежко положение, причина за което е съпътстващо заболяване. 
Според доктор Станков няма пояснение по какъв начин се е заразил възрастният човек, тъй като със сина му водели затворен метод на живот и ходели единствено до близкия магазин. Синът му е подложен под карантина и здравната ревизия търси всички контакти на инфектирания, които е имал напоследък.Тези хора ще бъдат сложени под карантина и ще бъдат изследвани. 
От през днешния ден се затварят кучешките градинки , тъй като разхождането на домашните любимци се употребява за заобикаляне на наложените в общината ограничения против разпространяването на COVID-19, беше безапелационен кметът Тодоров. В подготвяната нова заповед ще бъде разказано къде тъкмо ще може да бъдат разхождани кучета. Градоначалникът още веднъж прикани хората да съблюдават ограниченията и да се вслушват в препоръките на лекарите.
НА ЖИВО: Последна информация и всичко за ковид, 31 март
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР