В Стария град на Ерусалим и около него днес се

...
В Стария град на Ерусалим и около него днес се
Коментари Харесай

Сблъсъци с убити в Ерусалим, Западния бряг и Газа

В Стария град на Ерусалим и към него през днешния ден се стигна до конфликти сред палестинци и израелски служители на реда. Израелската войска умъртви двама стачкуващи от другата страна на границата с линията Газа. Силите за сигурност разпръснаха дребна протестна проява против решението на Съединени американски щати да признаят града за столица на Израел, заяви ДПА.

Над 200 палестинци пострадаха при конфликти с израелската полиция на Западния бряг на река Йордан и в Източен Ерусалим, съобщи ТАСС, като се базира на телевизия Ал Джазира. Тя цитира данни на Палестинския Червен полумесец за 217 ранени. 16 индивида са били ранени в линията Газа.

Хиляди палестинци се включиха в оповестения през днешния ден ден на гнева, заяви Ройтерс, обобщавайки обстановката в палестинските територии. След края на молитвите в джамията Ал Акса в Йерусалим богомолци стигнаха до вратите на Стария град, скандирайки "Йерусалим е наш, Йерусалим е нашата столица ", а също и "Нямаме потребност от празни приказки, имаме потребност от камъни и автомати Калашников ".

Във Витлеем маскирани младежи възпламениха гуми и замеряха с камъни израелските бойци, които реагираха със сълзотворен газ. Протести имаше и в Рамала, където бяха арестувани няколко души.

Около 40 палестинци пострадаха при конфликти с израелски бойци в арабското село Кусра близо до Наблус, съобщи ТАСС, базирайки се на телевизия Ал Маядин.

Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР