В старата българска столица днес отбелязваме празника на Велико Търново

...
В старата българска столица днес отбелязваме празника на Велико Търново
Коментари Харесай

Цветанов и Ева Майдел поднесоха цветя пред саркофага цар Калоян в църквата „Св. 40 мъченици“

В остарялата българска столица през днешния ден означаваме празника на Велико Търново и годишнината от славната победа в борбата при Клокотница от 1230 година Днес почитаме и героизма на нашите предшественици! Това написа ръководителят на ПГ на ГЕРБ Цветан Цветанов в профила си в обществената мрежа „ Facebook “ във връзка празника на Велико Търново.

С кмета Даниел Панов, който е хазаин на празничните прояви, с евродепутата Ева Майдел, сътрудници и жители от Велико Търново поднесохме цветя и сведохме глави пред саркофага на великия български цар Калоян, който се намира в двора на църквата „ Св. 40 мъченици “.

По време на празника кметът Панов заяви, че градът е изискал статут на културна и духовна столица на България. Велико Търново го заслужава и имаме вяра, че това е единствено въпрос на време, сподели кметът.

Дядо Григорий поръси за здраве всички публични лица на събитието. Той ми благодари за поддръжката, която оказах за отпущането на средства за построяването на църковна библиотека. Колкото книги има в този храм на познанието - толкоз блажени години да има във вашия живот, пожела ми владиката.

Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР