В старанието си да трупаме мускулна маса, да горим мазнини

...
В старанието си да трупаме мускулна маса, да горим мазнини
Коментари Харесай

Как да имаме здрави сухожилия

В старанието си да трупаме мускулна маса, да горим мазнини или броим калории, сухожилията ни остават незабелязани. А тъкмо тази част от мускулите има съществена роля за придвижването ни и стартира да страда при неправилна диета или незадоволителна физическа интензивност. Ето по какъв начин да им помогнем.
 Снимка 409312

Правилно тегло

Колкото по-тежки сме, толкоз по-голямо е напрежението над сухожилията и по-голямо мускулното изпитание, с цел да се движим. Затова би трябвало да се уверим, че процентът на мускулната ни маса е по-висок от този на мастната маса.

Упражнения

Ортопедите са безапелационни, че вярната физическа интензивност не натоварва, а се отразява добре на здравето на сухожилията. Те предлагат такива, свързани с повдигането на тежести под формата на дъмбели или просто сходни по резултат извършения като клекове или лицеви опори.
 Снимка 351020

Средиземноморска диета

Хранене, при което изобилстват наситени мазнини, тлъсти меса, захар не се отразяват добре на сухожилията в колената и таза. Затова диетолозите предлагат вездесъщата средиземноморска диета, богата на потребни мазнини като зехтин, маслини, риба, както и плодове и зеленчуци. Част от нея е достатъчното количество слънце за значимия за костите и сухожилията витамин D.
 Снимка 379629

Добра стойка

Нещо просто като стойката може да се отрази пагубно на здравето на костите и сухожилията ни. Ортопедите поучават да обръщаме особено внимание на гръбнака си и да употребяваме подобаващи обувки за спорт.
 Груповите спортове, самостоятелните тренировки и какво да изберем по отношение на характера си
Спортът, който ни пасва най-добре

Как да създадем значимия избор
Източник: lifestyle.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР