В Стара Загора вече успешно заработи първата акаунт базирана система,

...
В Стара Загора вече успешно заработи първата акаунт базирана система,
Коментари Харесай

Първото на Балканите приложение за градски транспорт тръгва в Стара Загора

В Стара Загора към този момент сполучливо проработи първата акаунт основана система, която разрешава еластичност и ръководство на градската подвижност в действително време . Приложението „ Градски превоз Стара Загора “ е налично в Apple App store и в Гугъл Play. Сред главните му преимущества, отличаващи го от останалите сходни услуги в региона, е, че е построено върху новаторска платформа за даване на набиращата все по-голяма известност в света на „ умните градове “ „ Мобилност като Услуга “ (Mobility as a Service, MaaS). Платформата дава услуги в градската подвижност освен в България, а и на интернационалния пазар
Приложението е първото на Балканите и едно от няколкото в Европа. То дава опция за закупуване на билетни артикули - еднократен билет за всички линии и обмисляне на пътешестване с информация в действително време. Чрез него могат да се ръководят данни от разнообразни снабдители на транспортни или свързани услуги като част от пътуването - съществуване и опазване на паркинг, средства за споделено пътешестване, колела чартърен, електрически скутери и други Скоро някои от тях ще са налични в Стара Загора, с което тя ще е първият град в Източна Европа с настояща система „ Мобилност като Услуга “. Следващата стъпка е обединяването на тези благоприятни условия в платформата, с което ще се основат благоприятни условия за обмисляне на пътуванията с разнообразни типове превоз , както и за гъвкави заплащания и персонализация според от желанията за  време, комфорт, разноски и/или улеснения на пътуванията. По този метод потребителите ще имат опция да избират от разнородни разновидности на транспортни услуги и да възнамеряват гладко пътуванията си с другите типове превоз и да заплащат за тях.
С „ Градски превоз Стара Загора “ ще се поддържат и абонаментни карти с понижения . Административният портал на системата дава опция на админите сами да вкарват разпоредбите за потребление на всеки обособен билетен артикул или карта. Така всеобщите консуматори на публичния превоз в Стара Загора ще употребяват абонаментните си карти през мобилния си телефон - без да се постанова да я носят в себе си. Продуктите ще могат да се зареждат в центровете за обслужване на клиенти - автомати, разположение на основни спирки, в самите рейсове и през уеб страницата .
В създаването на платформата, която се доставя от компанията Телелинк, са взели участие екипи от дизайнери на потребителско прекарване и инженери с дълготраен опит в региона. Дизайнът на приложението е олекотен и елементарен за ръководство - с няколко натискания може да бъде въведена мечтаната дестинация и да се купи нужният билет. Вградени логаритми пресмятат резултатите за елементи от секундата и, употребявайки данни за актуалната наличност на транспортни средства, с огромна акуратност означават предстоящото време на идване. Така потреблението на градския превоз ще е доста по-удобно и ще го приближава до независимостта и предсказуемостта на персонално транспортно средство
По реализацията на плана „ Модернизация и развиване на резистентен градски превоз в град Стара Загора “ планува и въвеждане на видеонаблюдение на главните кръстовища и умна система за предварителна защита на тапите. В ход е подмяната на съществуващите светофарни уредби и трафик контролери, измежду които и три, които са с бутон, който ще обезпечава преимущество на пешеходците.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР