В Стара Загора вече е активен вечерен час заради коронавируса.

...
В Стара Загора вече е активен вечерен час заради коронавируса.
Коментари Харесай

Кметът на Стара Загора: Животните да се разхождат до 250 метра от дома

 В Стара Загора към този момент е деен вечерен час поради ковид. Общината стегна ограниченията против разпространяването на болестта. 

От през вчерашния ден се затвориха за посещение и ползване всички градинки, обособени за разходка на домашни любимци, намиращи се на територията на община Стара Загора.

Вечерният час в Старозагорска област към този момент е в действие

" Хората употребяват кучетата си, с цел да се разхождат из целия град – в това число и парковете. Мисля, че и Националния щаб беше явен. Хората трябваше да си разхождат кучетата пред блока, а не през целия град. Нашата заповед към този момент е животните да се разхождат до 250 метра от вкъщи ", съобщи пред БТВ кметът на Стара Загора Живко Тодоров. 

" Вече двама са инфектирани с ковид в града. Имаме стеснен болничен потенциал. Трябва да вземем ограничения, с цел да се не стигаме до неприятните европейски образци с доста жертви ", сподели още той. 

Друга част от новата старозагорска заповед е да не се събират повече от трима възрастни на едно място.  

" Виждаме, че при хубаво време хората злоупотребяваха. Не искам  да лимитирам съгражданите си, само че в сложни обстановки би трябвало да се активизираме ", разкри Тодоров.

За хората, които нарушат вечерния час или друга от заповедите ще има санкции от 5000 лева.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР