В Стара Загора Тракийски университет и Медицински университет - Плевен

...
В Стара Загора Тракийски университет и Медицински университет - Плевен
Коментари Харесай

Тракийският университет и Медицинският университет в Плевен подписаха споразумение за сътрудничество


В Стара Загора Тракийски университет и Медицински университет - Плевен подписаха съглашение за съдействие и взаимна активност. Подписи на документа поставиха ректорите на двете висши образователни заведения проф. Добри Ярков и проф. Добромир Димитров.

Съгласно съглашението двата университета ще обединят напъните си за основаване на оптимални условия за дейно потребление на ресурсите и капацитета си  в региона на образованието, квалификацията и научно-изследователската активност, както и във връзка с изследване и шерване на опит и положителни практики за обезпечаване на качествено висше обучение.

„ Верният път е този на обединяването - дано бъдем пътеводна светлина и модел за подражателство за останалите сътрудници в просветителната система. Вярвам, че това е ключът на триумфа “, сподели по време на събитието проф. Добри Ярков, представен от Българска телеграфна агенция. 

В поддръжка на думите му ректорът на плевенското висше учебно заведение проф. Добромир Димитров уточни, че „ времето на академичното разделяне завърши ”. И добави, че „ пристигна моментът на консолидирането в името на бъдещето ”, счита още ректорът.

Основните сфери на съдействие, за които се споразумяха двете институции, са създаване на взаимни стратегии за образование, съдействие в региона на научните проучвания и технологиите, както и осъществяване на теоретични и на практика форми на подготовка, развиване на системата за ръководство на образователната и научно-изследователската активност, взаимни оферти в посока възстановяване на нормативната база и институционалното създаване в региона на образованието, квалификацията и научно-изследователската активност. Споразумението планува още методическа и практическа помощ при създаване и внедряване на нови форми на образование, основаване на условия за подвижност на студенти и преподаватели, създаване на взаимни научно-изследователски екипи за осъществяване на планове за научни проучвания, софтуерни разработки и тествания, взаимна организация на симпозиуми, конференции, семинари, кръгли маси и други  
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР