В Стара Загора се провежда единственият у нас Фестивал на

...
В Стара Загора се провежда единственият у нас Фестивал на
Коментари Харесай

Фестивал на оперното и балетното изкуство в Стара Загора

В Стара Загора се организира единственият у нас Фестивал на оперното и балетното изкуство. В рамките на няколко дни меломаните могат да чуят и видят едни от най-ярките оперни и балетни реализатори у нас. Тази вечер публиката се наслаждения на извънредно рядко поставяната опера " Джоконда ".


" Джоконда " от Амилкаре Понкиели е театър на Варненската опера и се подрежда измежду най-ярките оперни мостри, които рядко могат да се срещнат в репертоарния плакат на оперните театри. Действието се развива във Венеция през 17-и век,а музикалната драматургия включва ярки всеобщи подиуми и спорове, наситени със пристрастености и контрасти.

В ролята на Джоконда феновете имаха опцията да приветстват примадоната на Софийската опера Габриела Георгиева.
Габриела Георгиева: За първи път на Старозагорска сцена и с една от обичаните ми партии - Джоконда, нещо доста мъчно, доста вълнуващо, доста забавно. Радвам се, че съм тук тъкмо с това заглавие.
Фестивалът на оперното и балетното изкуство е Създаден през 1967 година като Декемврийски музикални вечери. Има няколко спирания. Тазгодишната стратегия е самобитна равносметка в богатото жанровото многообразие, белязало проявата през годините.
Огнян Драганов, шеф Държавна опера Стара Загора: Предстои ни една забавна режисура с която ще открием идващия фестивал през 2019 година на 22 ноември с постановката на Вера Немирова " Африканката " от Джакомо Найбер. Ще открием 50-то юбилейно издание на фестивала за опера и балет в Стара Загора. Една продукция, която декорите и костюмите получихме от Берлинската държавна Щатсопер.
Финалът на Фестивала на оперното и балетното изкуство в Стара Загора ще сложи Софийската опера и балет с " Лешникотрошачката " от Чайковски на 8 декември.
 За първи път от 71 години: Поставят За първи път от 71 години: Поставят "Джоконда " във Варненската опера
За първи път след 71 години във Варненската опера се слага "Джоконда " от Амилкаре Понкиели. В основната роля публиката ще види изключителното българс...
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР