В Стара Загора с книгата си Владимир Висоцки и България

...
В Стара Загора с книгата си Владимир Висоцки и България
Коментари Харесай

Вечер за Висоцки в Стара Загора предизвика журналист да напише книга за барда

В Стара Загора с книгата си " Владимир Висоцки и България " ще гостува създателят й Анатоли Петров . Журналистът от великотърновския вестник " Янтра ДНЕС " стартира работа по книгата след вечер в памет на Висоцки в Стара Загора. На нея схваща, че се пази неповторим аудио запис на изявление диалог с огромния съветски артист и бард. Тръгвайки по следите на записа, той се среща с доста старозагорци, открива изявлението и непубликувани до момента фотоси и мемоари на хора от визитата на Висоцки през 1975 година По пътя на спектакъл „ Таганка “ в България Петров посещава София, Стара Загора, Чирпан, Казанлък, Пловдив, Велико Търново, Търговище, Варна… и по неговите думи " събирането на всичко в книга към този момент бе неизбежно ".  
Голяма част от нея е отдадена на гостуването на Висоцки в Стара Загора . От 14 до 17 септември 1975 година публиката на Града на липите го гледа в спектаклите " А утрините тук са тихи " и " Десет дни, които раздрусаха света " при необикновен интерес, пресата обстойно отразява визитата, а името на Висоцки провокира голям интерес.
По думите на Анатоли Петров книгата наблюдава цялостната последователност на това посещаване, конкретизирани са редица нови любопитни елементи и 44 години по-късно нескрито излизат куп завладяващи обстоятелства. 39 години след преждевременната гибел на Владимир Висоцки творчеството му продължава да е настоящо, а всяка оригиналност към името му се приема с интерес от многочислените му фенове. Затова и книгата на великотърновския публицист „ Владимир Висоцки и България. Спомени за него ” провокира сериозен интерес. На представянето в Стара Загора ще участват и хора, срещнали се през 1975-а с Висоцки, ще бъдат извадено нескрито за първи път неповторимото изявление и непоказвани фотоси от престоя на барда в Стара Загора.
Срещата с новата книга и създателя й, който 30 години изследва личността, живота и творчеството на Висоцки, е в залата на Регионална библиотека " Захарий Княжески " на 16 октомври от 18 часа. 

Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР