В Стара Загора, Перник и Кюстендил ще се инвестират 2

...
В Стара Загора, Перник и Кюстендил ще се инвестират 2
Коментари Харесай

Николай Денков на МС: 2 млрд. лв. инвестиции в Стара Загора, Перник и Кюстендил

В Стара Загора, Перник и Кюстендил ще се влагат 2 милиарда лева европейски средства. Ще се развиват модерни технологии, свързани с производството, разпределението и потреблението на зелен водород. Това заяви министър-председателят Николай Денков преди днешното съвещание на Министерски съвет.
 
В идващите седмици териториалните проекти, оповестени към този момент от енерийното и районното министерство, ще се разискват по районите, както и със обществени сътрудници, тъй че да се чуят всички заинтригувани страни. В края на септември проектите би трябвало да се изпратят в Европейската комисия за разискване до края на годината с очакване да бъдат признати след осъществяване на договаряния.
 
Очаква се, че растежът на производството на възобновима сила (ВЕИ) да докара до трайно понижение на цените на зеления водород. Денков посочи, че задачата е производството на сила от нови и разнообразни енергийни източници, както и да се привлекат вложители от ново потомство - за произвеждане акумулатори, нови технологии, произвеждане на водород, каквито в България сега няма.
 
" Териториалните проекти са дълго чакани, освен тъй като става въпрос за вложение на 2 милиарда лева европейски средства, а и тъй като засягат орисите на десетки хиляди българи ", съобщи Николай Денков.
 
На днешното съвещание Министерски съвет ще прегледа план на разпореждане за възлагане на " България Хели Мед Сървиз " ЕАД да продължи да прави полети за обезпечаване на въздушен превоз с вертолети за незабавна здравна помощ.
 
Правителството ще дефинира вицепремиер за ръководител на Националния съвет за хората с увреждания, както и ще разиска даването на дерогация по отношение на ограничаващите ограничения с оглед дейностите на Русия, дестабилизиращи Украйна.
Източник: zonanews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР