В Стара Загора на специална церемония днес бяха наградени отличените

...
В Стара Загора на специална церемония днес бяха наградени отличените
Коментари Харесай

1367 творби участваха в конкурс, организиран от старозагорско училище

В Стара Загора на специфична гала през днешния ден бяха наградени отличените участници в третото издание на Националния конкурс „ Ще обичам аз от сърце таз земя и тоз народ “, който се провежда от II главно учебно заведение (ОУ) „ Петко Рачов Славейков “ с поддръжката на община Стара Загора.
За състезанието тази година са изпратени рекорден брой произведения - 1367, а участниците са от 106 обитаеми места от 26 области в страната. 15 от творбите са изпратени от българското учебно заведение „ Иван Вазов “ във френската столица Париж. Конкурсът е в пет категории и в три възрастови групи. 124 произведения се състезаваха в категория „ Есе “, 168 - в категория „ Стихотворение “, 712 - в категория „ Рисунки “, 200 - в категория  „ Фотография “, а за категория „ Компютърна презентация “ са изпратени 163 разработки. Жури отличи с награди най-хубавите във всяка категория.
„ Много се радваме, че тази година състезанието е в Националния календар на Министерството на образованието и науката, ползата към него пораства непрестанно. Благодаря на община Стара Загора за съдействието и, че обезпечи дарове за отличените. Нека любовта към България я носим в сърцата си, дано тя ни води напред и бъде в душите ни “, сподели Милена Желязкова, шеф на учебното заведение. 
„ Голямо предизвикателство е да се организира този конкурс, тъй като в днешния веществен свят е доста мъчно да бъдат приобщени децата към писменото слово. Стара Загора става все по-привлекателен център за младежите в България и отвън нея “, показа заместник-кметът Иванка Сотирова, която изрази специфични признателност към родителите за поддръжката и награди отличените в категория „ Есе “.
„ С всеки ден, с всяка минута ние възпитаваме обич към родината. Няма по какъв начин да имаме хрумвания за бъдещето и по какъв начин да ги осъществяваме, в случай че не знаем, от кое място сме тръгнали “,обърна се към присъстващите Таня Михайлова, зам.-министър на образованието и науката. Тяпоздрави  учебното заведение за концепцията и общината и Регионалното ръководство на образованието за поддръжката на гениите. Михайлова награди спечелилите в категория „ Рисунка “. 
Специални награди бяха връчени от ръководителя на общински съвет Мария Динева, от омбудсмана на Стара Загора Надежда Чакърова, от институции, клубове и компании.
Всички конкурсни произведения ще бъдат оповестени в особено приложение на „ Национална бизнес поща “, заяви издателят й и благодари на участниците за триумфите им. 
Гости на церемонията бяха  Татяна Димитрова, шеф на РУО, Николай Диков, ръководител на Съвета на шефовете на „ Мини Марица-изток “, представители на цивилен сдружения и клубове, учители и възпитаници.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР