В Стара Загора днес направиха символична първа копка за изграждане

...
В Стара Загора днес направиха символична първа копка за изграждане
Коментари Харесай

Направиха първа копка за изграждане на инфраструктурата на Индустриална зона „Загоре“

В Стара Загора през днешния ден направиха алегорична първа копка за създаване на техническата инфраструктура на Индустриална зона „ Загоре “, с която се слага началото на работата за създаване на водоснабдяване и канализация, електричество, газ и телекомуникации. 

„ Благодаря от името на община Стара Загора на страната в лицето на министъра на стопанската система Емил Караниколов и на Антоанета Барес, изпълнителен шеф на „ Национална компания индустриални зони “, за поддръжката при реализирането на зона „ Загоре “. Общината дава терените тук, само че с финансовия запас, който страната отпуска, може да стартираме построяването на базовата инфраструктура. Бъдещето на „ Загоре “ е доста положително. Стара Загора е бил и ще бъде стопански център “, сподели по време на церемонията краткотрайно изпълняващият длъжността кмет инж. Янчо Калоянов.  

„ Само 10 месеца след влизането на страната с апортна вноска през днешния ден започваме  строителството на Индустриална зона „ Загоре “. Гордост за мен, е че към този момент имаме и първия вложител - локална просперираща компания. Продължаваме напред и имам вяра, че всички ние ще работим по този начин, както и досега ", заяви Радослав Танев, изпълнителен шеф на индустриалната зона. Строителството стартира с повърхност от 115 декара, които са разграничени на 11 парцела с размери от 4 до 11 декара. Всеки един от тях може да бъде обединяван, по отношение на съответни желания на вложителите, посочи още той.
Реализирането на Индустриална зона " Загоре " има основна роля за устойчивото развиване на старозагорски район, а мястото преимущество с комуникативността си. На него се пресичат три транспортни коридора, линии на градския превоз, обезпечено е електрозахранването и водоснабдяването. В Стара Загора интензивно се работи и за облекчение на бизнеса от административни тежест и за основаване на постоянна финансова политика, която подсигурява успокоение за вложителите.

„ За мен е чест да съм тук през днешния ден. Колегите свършиха доста работа за толкоз къс интервал ", съобщи Антоанета Барес, изпълнителен шеф на Националната компания „ Индустриални зони " и изрази убеденост в триумфа на зоната. 

Официалното полагане на първата копка бе осъществено от инж. Янчо Калоянов, Радослав Танев, Антоанета Барес и инж. Диана Любомирова, изпълнителен шеф на  компанията реализатор на плана SBS. 
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР