В Стара Загора бяха събрани над 200 кг опасни битови

...
В Стара Загора бяха събрани над 200 кг опасни битови
Коментари Харесай

Старозагорци събраха над 200 кг опасни битови отпадъци

В Стара Загора бяха събрани над 200 кг рискови битови боклуци, оповестиха от общината.

На 8 и 9 ноември 2018 година се организира първата есенна акция за събиране на рискови боклуци от семействата и в нея се включиха доста старозагорци.

В мобилни събирателни пунктове в парк " Зелен чеп " и парк " Артилерийски " бяха предадени повече от 207 кг рискови боклуци - останки от лакове и бояджийски материали, разтворители, киселини, негодни за приложимост препарати за растителна отбрана и битка с вредители, живачни термометри и живак. Най-често жителите предаваха за неутрализиране медикаменти с изминал период на валидност.

Предвижда се системата за разделно събиране на рискови битови боклуци да продължи да действа и през идващите години. Два пъти годишно (пролет и есен) ще се провеждат мобилни събирателни пунктове, които ще са с дълготрайност минимум два дни.

Датите и мястото за разполагане на мобилните събирателни пунктове ще се дефинират до 31 януари всяка година.

Извън интервала на акциите жителите могат да предават рисковите боклуци в Центъра за преработване на обект " Регионален център за ръководство на отпадъците - Стара Загора ", в землището на с. Ракитница, който работи всеки ден от 8:00 до 19:00 часа. За приемане на отпадъците не се заплаща такса.

В Центъра за преработване рисковите битови боклуци се съхраняват краткотрайно в профилирани контейнери, след което се предават на лицензирани компании за неутрализиране.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР