В Стара Загора беше разтърсена от смъртта на 58-годишния бивш

...
Коментари Харесай

Спор около гибелта на Пламен Пенев В Стара Загора: Разглеждане на обстоятелствата и критики

В Стара Загора беше разтърсена от гибелта на 58-годишния някогашен републикански първенец по битка Пламен Пенев . Инцидентът провокира разнообразни отзиви и въпроси във връзка с дейностите на униформените и събитията към трагичната развръзка. Според информацията, предоставена от полицията, дейностите са се развили след сигнал от малолетно лице и гонене, приключило със конфликт на автомобила на Пенев с полицейски патрул .

Криминалистът Иван Савов разяснява случая казвайки, че човек, който няма какво да крие, не би бягал от полицията. Той показва подозрение по отношение на нуждата от гонене с присъединяване на 9 патрулки и акцентира, че не всички полицейски коли разполагат с камери за записване на събитията. Савов напомни, че фамилията на Пенев отхвърля да разреши аутопсия . Той подчертава, че това може да спомогне за определяне на истината по отношение на събитията към гибелта на някогашния първенец.

От страна на Синдикалната федерация на чиновниците в Министерство на вътрешните работи Генади Тенев твърди, че дейностите на полицията по време на задържането и преследването са били законосъобразни и са спазили нужните процедури. Тенев обаче афишира, че злополуката е разследване на несъблюдение на предписание на полицейските органи .

Инцидентът със гибелта на Пламен Пенев е обект на следствие , което следва да откри дали полицейските дейности са били законни и дали е имало корист със мощ. Резултатите от него са от значително значение за определяне на отговорността на всички страни и за изясненост към събитията в Стара Загора.

Смъртта на някогашния републикански първенец по битка дава опция за обсъждане и преосмисляне на процедурите и протоколите при сходни обстановки, както и за по-широко разискване на въпросите за пропорционалността и законността на дейностите на полицията у нас . Разследването ще има основна роля в това отношение и следва да бъде извършено обективно и без значение, за определяне на истината и поддържане на доверието в правораздаването.

Източник: iskra.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР